Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 17. máj 2024Meniny má Gizela
< sekcia Magazín

Ničí alkohol aj vaše zuby? Pozrieme sa na to

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Zatiaľ čo mierna konzumácia alkoholu môže byť súčasťou zdravého životného štýlu, nie je všeobecne považovaný za zdravý.

Bratislava 11. októbra (OTS) - Zatiaľ čo mierna konzumácia alkoholu môže byť súčasťou zdravého životného štýlu, nie je všeobecne považovaný za zdravý. V správnej miere si ho môžete z času na čas dovoliť, no priznajte si, kto z vás vie aká je to správna miera? Tú by vám mohol naordinovať zrejme len lekár, ktorý vaše telo a celkový zdravotný stav pozná asi najlepšie. Ako však alkohol vplýva na naše zuby? Môže ich vôbec poškodiť? Možno svoju odpoveď nájdete v tomto článku.

Prirodzený úsmev hovorí za všetko
Ak sa stretnete s človekom, ktorého prirodzený úsmev vašu pozornosť príliš nepúta, dalo by sa povedať, že je všetko v poriadku. Samozrejme, že žiarivo biela farba nádherných zubov je oveľa príjemnejšia, no nie vždy si to všetci môžeme dovoliť. Niekedy v tom zohráva dôležitú úlohu aj genetika. Môžete si pomôcť bieliacimi pásikmi, ktoré sú naozaj neškodné a veľmi účinné.
Samozrejme, že ľudia, ktorí pomerne často konzumujú alkohol v akejkoľvek podobe, sa nemôžu spoliehať len na túto vec. Alkohol vám zuby rozhodne nevybieli!

Farba v nápojoch
Z času na čas sa vyskúšajte zabaviť a odreagovať aj inak, napríklad skladaním svietiacich puzzle. Ak odpútate týmto spôsobom pozornosť od nezdravých nápojov, vyhnete sa farbivu a kyselinám, ktoré vašim zubom škodia tiež!

Sucho v ústach
Aj to je jedna z príčin, prečo sa vaše zuby môžu kaziť oveľa rýchlejšie. A alkohol sa o vysušenie v ústach postará naozaj dokonale. Sliny vám pomáhajú udržiavať v ústach optimálnu vlhkosť a odstraňovať plaky a baktérie zo zubov.
Bez alkoholu sa žiť dá, len to musíte skúsiť. Venujte sa iným činnostiam, ktoré vás, na rozdiel od neho posunú vpred. Začnite si zapisovať svoje pocity, potom ich s pomocou kvalitných tonerov Canon vytlačte a možno z toho vznikne zaujímavý námet pre pomoc druhým. Aj to môže byť vaše poslanie.