Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Magazín

Nick Cave & The Bad Seeds sa vrátia na Pohodu v roku 2022

Nick Cave Foto: TASR/AP Photo

Kaščák označil ich vystúpenie v roku 2013 na Pohode za jednoznačne jeden z najsilnejších momentov v histórii festivalu.

Bratislava 18. mája (TASR) - Nick Cave & The Bad Seeds sa vrátia na Pohodu v roku 2022. "Veľké mená na Pohode nezvykneme opakovať. Už počas koncertu na Pohode 2013 som vedel, že v prípade Nicka Cavea to neplatí. Taký výnimočný umelec, s takým výnimočným koncertom, volá po výnimočnom prístupe," komentoval návrat austrálskej rockovej zostavy na Letisko Trenčín v roku 2022.

Kaščák označil ich vystúpenie v roku 2013 na Pohode za jednoznačne jeden z najsilnejších momentov v histórii festivalu: "Som hrdý a šťastný, že si ho budeme môcť zopakovať."

Nick Cave nahral s The Bad Seeds 17 štúdiových albumov. Medzi nimi legendárne The Good Son, Murder Ballads, The Boatman's Call či Push the Sky Away, s ktorým sa predstavil aj na Pohode 2013. "No najsilnejšie chvíle jeho autorskej kariéry prišli najmä v posledných rokoch. Natočil mimoriadne osobné filmy, ako 20,000 Days on Earth či One More Time with Feeling, ktorý zachytáva produkciu a uvedenie albumu Skeleton Tree s osobnou spoveďou Nicka Cavea po strate syna," uviedol PR manažér festivalu Anton Repka s tým, že album sa stal najvyššie hodnotenou nahrávkou v priemere recenzií na Metacritic za rok 2016.

"Suverénnou jednotkou roka sa stal podľa hudobných kritikov aj posledný album Bad Seeds Ghosteen a v takto nastavenej kvalitatívnej trajektórii pokračuje Cave aj na najnovšom projekte s Warrenom Ellisom s názvom Carnage," dodáva Repka a podčiarkuje, že ešte lepšia než v štúdiu je táto zostava na pódiu.