Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Magazín

niha Billa Gatesa o boji proti klimatickej zmene vyjde v júni 2020

Bill Gates. Foto: TASR/AP

Gates načrtne v knihe svoje nápady, ako dosiahnuť celkovo nulové emisie skleníkových plynov.

New York 3. októbra (TASR) - Zakladateľ spoločnosti Microsoft a jeden z najbohatších ľudí na svete Bill Gates prenesie boj proti klimatickej zmene na stránky knihy. Americký podnikateľ pracuje na diele s názvom "How to Avoid a Climate Disaster" (Ako sa vyhnúť klimatickej katastrofe), oznámilo vo štvrtok knižné nakladateľstvo Doubleday so sídlom v New Yorku. Informovala o tom tlačová agentúra AP.

Gates načrtne v knihe svoje nápady, ako dosiahnuť celkovo nulové emisie skleníkových plynov, či už lokálnymi, národnými alebo celosvetovými opatreniami. Gates uviedol vo vyhlásení, že chce pomôcť "budovať také technológie, firmy a priemyselné odvetvia, aby nespôsobili tie najhoršie zmeny klímy".

Na minulomesačnom klimatickom summite OSN v New Yorku Gates oznámil, že jeho nadácia spolupracuje so Svetovou bankou a niektorými európskymi vládami na poskytnutí pomoci v celkovej výške 790 miliónov dolárov miliónom malých farmárov vo svete, aby sa mohli prispôsobiť zmene klímy. Gatesova nadácia prisľúbila z tejto sumy 310 miliónov dolárov.

Kniha "How to Avoid a Climate Disaster" má podľa plánu vyjsť v júni 2020.