Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Magazín

Noblesa, s ktorou sa chodí na stavbu aj do lesa

Ilustračné foto Foto: Robert Kneschke / Shutterstock.com

V modernom svete zaujíma ťažba dreva dôležité miesto. Zaisťuje sa ňou prirodzená regenerácia lesného potenciálu, ale aj čistenie a obnova prírody.

Bratislava 11. februára (OTS) - Ťaží sa tiež pre ďalšie využitie jeho potenciálu na priemyselné účely, no stále patrí k jednému z hlavných zdrojov energie.

Problémom je, že sa veľmi často nachádza v nedostupnom teréne, čo ťažbu vo veľkej miere komplikuje. Avšak, aj v tomto smere vám dnes už môžu veľmi dobre pomôcť rôzne moderné zariadenia. Tak sa poďme spoločne o tom presvedčiť.

Výkonné terénne prívesy a vozíky
Odkedy ľudia pochopili a ocenili možnosti lesných zdrojov, začal sa aj vývoj špeciálnych technológií, ktoré umožňujú ich plné rozvinutie pri adekvátnom zachovaní stavu lesa.

Drevo si však domov bez špeciálnej techniky len tak ľahko nedoveziete. Jeho extrakcia si vyžaduje obrovské úsilie a použitie špeciálneho vybavenia. Spoločnosť JPJ Forest vám takéto stroje a zariadenia ponúka. A nakoľko sa drevospracujúci priemysel rozvíja obrovským tempom, sú veľmi obľúbené v rôznych regiónoch našej krajiny.

Ide napríklad o moderné terénne prívesy a vozíky určené na jednoduchú prepravu všetkých druhov reziva a guľatiny pomocou štvorkoliek, malotraktorov alebo záhradných kosačiek. Manipulácia s ťažkým drevom vo väčšom objeme vám tak už nebude robiť žiadne starosti.

V širokej ponuke tejto poľnohospodárskej a lesnej techniky si vyberiete aj rovnako šikovných pomocníkov do záhrady na starostlivosť o pôdu bez zbytočnej námahy. Nájdete tu rôzne špeciálne príslušenstvo a v prípade potreby aj odborné poradenstvo.

Vlastnosti, vďaka ktorým zabudnete na všetky starosti
O tento komfort sa postarajú predovšetkým výhody moderných terénnych vozíkov a prívesov, ktoré sú určené na prepravu širokého sortimentu dreva a rôzne stavebné materiály. Vyznačujú sa vysokou nosnosťou a bezkonkurenčne jednoduchým pohybom v nerovnom teréne.

Spolu s malotraktorom, štvorkolkou alebo záhradnou kosačkou tak získate neoceniteľného pomocníka pre mnohé práce v náročnom teréne či domácnosti.