Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Magazín

Poznáte zanietených mladých ľudí? Nominujte ich na MOST 2016

Ilustračná snímka Foto: Jaroslav Dodok Školský servis TASR

Združenie každý rok oceňuje mladých ľudí, ktorí svojimi dobrými nápadmi a ochotou spolupracovať robia svet lepším.

Bratislava 17. júla (TASR) – Aj v tomto roku môžu mladí ľudia za dobrovoľné a zanietené zlepšovanie sveta okolo seba získať MOST 2016 - Cenu pre mladých a fantastických. Verejnosť môže do 15. augusta zasielať nominácie na toto ocenenie a upozorniť tak na šikovných mladých ľudí a ich aktivity. Slávnostné udeľovanie cien sa bude konať 30. novembra v Bratislave. TASR o tom informovala Irena Jenčová z Rady mládeže Slovenska.

Toto združenie každý rok oceňuje mladých ľudí, ktorí svojimi dobrými nápadmi a ochotou spolupracovať robia svet lepším. "Tento rok chceme okrem nových mladých osobností a inšpiratívnych projektov zvlášť vyzdvihnúť snahu a hodiny dobrovoľníckej práce ľudí a organizácií, ktorí s mladými dlhodobo spolupracujú a povzbudzujú ich," priblížila Jenčová.

Cena MOST 2016 sa udeľuje v kategóriách - Mladá osobnosť roka, Projekt roka, Dlhodobý prínos osobnosti a Dlhodobý prínos projektu/organizácie. Ako po minulé roky bude organizátorov v kategórii Projekt roka zaujímať hlas verejnosti. "O víťazovi rozhodnú v online hlasovaní ľudia. Vyberú ho z piatich finalistov. O víťazoch ostatných kategórií rozhodne odborná porota, v ktorej sú osobnosti ako Zuzana Števulová z Ligy za ľudské práva či známy moderátor Patrik Herman," spresnila Jenčová.

Na mladých šikovných ľudí a ich aktivity môže upozorniť verejnosť prostredníctvom nominačného formulára na webovej stránke mladez.sk/most/. Nominácie je potrebné posielať do 15. augusta. Slávnostné udeľovanie cien sa bude konať koncom novembra v Bratislave.

Rada mládeže Slovenska združuje mimovládne organizácie, ktoré sa venujú deťom a mládeži. V súčasnosti ich zastrešuje 22. Každá z nich je formálne zaregistrovaná ako občianske združenie alebo nezisková organizácia. Všetky spolu združujú viac ako 55.000 detí a mladých ľudí.