Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 3. jún 2024Meniny má Karolína
< sekcia Magazín

Norah Jones prichádza s novým albumom Little Broken Hearts

Norah Jones Foto: TASR/AP Photo/Charles Sykes

Prvým singlom z nového album je pieseň Happy Pills. Norah Jones na albume pokračuje v odklone od jazzovej hudby k alternatívnemu popu.

Bratislava 4. mája (TASR) – Slávna speváčka Norah Jones vydala prvý májový deň nový album Little Broken Hearts. Prekvapivo na ňom spojila sily s producentom Brianom Burtonom, ktorý je známy pod pseudonymom Danger Mouse. Platňa, na ktorej sa niekoľkonásobná držiteľka Grammy vyspievava z krachu milostného vzťahu, je intímnou a krehkou spoveďou v pôsobivej atmosfére.

Album ponúka tucet nových piesní, všetky z autorského pera speváka a producenta Briana Burtona. Dvanástku tvoria Good Morning, Say Goodbye, Little Broken Hearts, She's 22, Take It Blafl, After The Fall, 4 Broken Hearts, Travelin' On, Out On The Road, Happy Pills, Miriam, dvanáctou je All A Dream.

Prvým singlom z nového album je pieseň Happy Pills. Norah Jones na albume pokračuje v odklone od jazzovej hudby k alternatívnemu popu. Veď už aj na predchádzajúcom albume  sa nechala inšpirovať hlavne rockovou hudbou. Informáciu pre TASR poskytla Renáta Tomášová, marketingová a promo manažérka společnosti EMI Slovak Republic.

Rodáčka z New Yorku, speváčka, skladateľka, herečka, klaviristka aj gitaristka Norah Jones (*30.3.1979) je dcérou známeho indického hráča na sitare Raví Shankara. Úspešnú dráhu začala albumom Come Away With Me, vydaným vo februári 2002. Jeho celosvetový predaj prevýšil sumu 20 miliónov kópií, získal celkom päť cien Grammy. Úspešný bol aj druhý album Feels Like Home, vydaný vo februári 2004, z ktorého sa vo svete predalo viac ako 10 miliónov kópií a vyniesol jej tri ceny Grammy. V januári 2007 vydala tretí Not Too Late, všetky tri sa dostali na prvé miesto rebríčkov v Spojených štátoch, Kanade aj Anglicku. Štvrtý album s názvom The Fall vyšiel v novembri 2009. Piatym v jej diskografii je práve vydaný album Little Broken Hearts.