Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Magazín

Nová súťaž Miss Army Slovensko nebude len o vonkajšej kráse

Ilustračné foto Foto: TASR/František Iván

Bude to súťaž krásy, fyzických schopností, všeobecného rozhľadu, osobného šarmu i zmyslu pre humor.

Bratislava 5. apríla (TASR) – Novú celoslovenskú súťaž pre dievčatá a ženy vo veku 18 až 35 rokov vyhlásili dnes v Bratislave jej organizátori - spoločnosť Oproduction, mesto Partizánske a ďalší. Bude to súťaž krásy, fyzických schopností, všeobecného rozhľadu, osobného šarmu i zmyslu pre humor.

Do jej prvého ročníka sa môžu prihlásiť nielen profesionálky zo silových a bezpečnostných zložiek SR, ako sú Policajný zbor, Záchranná zdravotná služba, Ozbrojené sily, Zbor väzenskej a justičnej stráže, Hasičský a záchranný zbor či colní zamestnanci.

"Privítame aj odvážne dievčatá a dámy z radov verejnosti, ktoré sa zaujímajú o army svet, vojenskú históriu, filmy a hry s bojovou tematikou, celkove o akčnosť. Nehľadáme talenty pre módne prehliadky, ale nebránime sa tomu," uviedol na tlačovej konferencii riaditeľ súťaže Dušan Rehánek.

Podľa jej odborného poradcu Miroslava Minára by súťažiace mali byť príťažlivé zovňajškom a krásne zvnútra. "Bude to aj o jednotlivých zaujímavých príbehoch," potvrdil Minár, ktorý je tvorca relácií Profesionál a Polícia pre RTVS.

V prvom kole vyberie verejnosť hlasovaním do 15. júla 12 finalistiek a dve náhradníčky. Tie potom čaká špeciálny program s účasťou na akciách Boje na Hrone (28.7.), Motozraz na Kamennom mlyne (25.8.), Autosalón Nitra (15.9.). Čaká ich aj týždňový akčný pobyt v horskom hoteli Granit. Vyvrcholenie súťaže bude na Deň Ozbrojených síl SR (22.9.) v Partizánskom. Po celodennom programe pre verejnosť sa na galavečere rozhodne o držiteľkách prvých titulov.

"Na galavečere nebude promenáda v plavkách, ale súťažiace presvedčia o svojich všestranných schopnostiach. Chystáme zaujímavý program s veľkým prekvapením," prisľúbil Rehánek.

Podľa primátora Partizánskeho Jozefa Božika vyvrcholenie súťaže v tomto meste nie je náhodné. Nielen pre jeho názov, ale aj oslavy výročí oslobodenia mesta, Slovenského národného povstania aj ďalších aktivít na posilňovanie vlastenectva a patriotizmu.

"Sme jediné mesto, ktoré má podpísanú zmluvu s Úniou vojnových veteránov SR a boli by sme radi, keby sme po Banskej Bystrici získali druhú pozíciu práve z titulu osláv dôležitých medzníkov v novodobých dejinách slovenského národa," povedal pre TASR Božik.

Informácie o prihlasovaní súťažiacich sú na internetovej stránke www.missarmyslovensko.sk.