Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Magazín

V Ríme vystavili pápežove nové šaty

Tri veľkostné sady oblečenia pre nového pápeža sú vystavené vo výklade v krajčírskom salóne Gammarelli 4. marca 2013 v Ríme. Foto: TASR/AP

Krajčíri zhotovili vopred všetky súčasti oblečenia v troch veľkostiach S, M a L – tak, aby sa dali rýchlo upraviť.

Bratislava 4. marec (Teraz.sk/TASR) - Krajčírsky salón Gammarelli ukázal nové šaty pre budúceho pápeža vo výklade svojho obchodu v centre Ríma neďaleko Pantheonu, informuje agentúra AP.

Krajčíri zhotovili vopred všetky súčasti oblečenia v troch veľkostiach - S, M a L – tak, aby sa dali rýchlo upraviť.

Krajčírstvo Gammarelli šije pre Vatikán už takmer 200 rokov. Jeho klientmi boli stovky biskupov, kardinálov, ako aj pápeži , vrátane posledného Benedikta XVI.

Benedikt XVI. prekvapujúco oznámil 11. februára, že odstúpi zo svojho úradu. Zdôvodnil to ubúdaním fyzických i psychických síl a pribúdajúcim vekom. K tomuto kroku sa odhodlal ako prvý pápež po 600 rokoch. Abdikácia nadobudla platnosť vo štvrtok 28. februára o 20.00 h.

Lorenzo Gammarelli, majiteľ krajčírskeho salóna Gammarelli, stojí pred výkladom s troma veľkostnými sadami oblečenia pre nového pápeža 4. marca 2013 v Ríme.
Foto: TASR/AP


Na snímke červené topánky a biela pokrývka hlavy sú položené pred troma veľkostnými sadami oblečenia pre nového pápeža vo výklade v krajčírskom salóne Gammarelli 4. februára 2013 v Ríme.
Foto: TASR/AP


Tri veľkostné sady oblečenia pre nového pápeža sú vystavené vo výklade v krajčírskom salóne Gammarelli
Foto: TASR/AP