Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Magazín

Obed s miliardárom Buffettom vydražili za takmer 3,5 milióna dolárov

Warren Buffett Foto: TASR/AP

Výťažok každoročnej dražby je určený pre charitatívnu nadáciu Glide Foundation.

New York 28. júna (TASR) - Rekordných 3,46 milióna dolárov (2,76 milióna eur) zaplatí tohtoročný víťazný záujemca o obed s 81-ročným americkým miliardárom Warrenom Buffettom.

Výsledok piatkovej on-line aukcie súkromného posedenia so slávnym investorom výrazne prekonal 2,6 milióna dolárov (2 milióny eur) z minulého roku. Výťažok každoročnej dražby je určený pre charitatívnu nadáciu Glide Foundation sídliacu v San Franciscu.

Víťaz spomedzi 106 záujemcov, ktorého identitu nezverejnili, si môže pozvať sedem priateľov na obed s najúspešnejším investorom na svete do newyorskej reštaurácie Smith & Wollensky.

Na myšlienku takejto dražby v prospech charity prišiel Buffet v roku 2000, keď ho jeho manželka Susan zoznámila s nadáciou Glide. Aukcie sa prvé tri roky viedli naživo, od roku 2003 prešli na internet.

Majetok Buffeta odhadovaný na 44 miliárd dolárov (35 miliárd eur) z neho vlani podľa magazínu Forbes robil tretieho najbohatšieho človeka na svete.

V apríli Buffet oznámil, že má rakovinu prostaty a podrobuje sa liečbe radiáciou. Uviedol, že ochorenie nie je život ohrozujúce.