Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Magazín

Obnova starších bytov je čoraz žiadanejšou

Foto: TASR/Milan Kapusta

Dôvodom je najmä ich vek, keďže väčšina z dnes obývaných panelákov bola vybudovaná pred niekoľkými desiatkami rokov.

Bratislava 15. januára (OTS) - Časom sa všetko opotrebováva, a tak treba priložiť ruku k dielu. Dnes si na všetko môžete zavolať firmu, no ak máte chuť a trochu skúseností, môžete ušetriť nemalé peniaze. Zaplatiť firmu nie je vždy lacné, no aj vlastným pričinením si môžete náklady na renováciu znížiť.

Byt si tak môžete jednoducho prispôsobiť vlastným predstavám, avšak zväčša takýto zásah realizujeme ešte pred nasťahovaním. Po kúpe bytu totiž chceme všetko vynoviť. Ak ste už podobným spôsobom menili svoj domov, viete, že bývanie na stavenisku nie je vôbec príjemné, a tak sa tomu snažíme vyhnúť. Občas je však rekonštrukcia nevyhnutná. Ak si aspoň časť práce chcete urobiť sám, myslite nielen na stavebný materiál a náradie, ale aj na vhodný odev a predovšetkým obuv. Pracovná obuv je odolná, pohodlná ale aj praktická, nájdete ju na adet.sk. Aj s najväčším nasadením však nie sme schopní vykonať všetky zmeny svojpomocne. Odbornej spolupráci sa teda nevyhnete, no dajte si záležať aj na profesionálnom prístupe stavebnej firmy. Najmä rekonštrukcia bytového jadra vyžaduje isté skúsenosti. Vaše individuálne predstavy splní spoľahlivá firma Bazystav.

Obnovu však nevykonávame len kvôli zastaralej kúpeľni. Neraz nás trápi aj únik tepla, vtedy sú najčastejšou príčinou netesniace okná. Ich výmena je tak pomerne bežná, no na montáž plastových okien si trúfne len málokto. Najmä na vyšších poschodiach dajte prednosť profesionálom. Viac si o procese prečítate na www.cedera-okna.sk.

Moderné technológie dnes umožňujú aj panelový byt priblížiť bývaniu v dome. Tie lákajú veľkosťou priestoru, ale aj možnosťou vykurovania, a to pomocou krbu. V byte si však môžete dopriať tento luxus vďaka bio krbom, informácie získate tu.