Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Magazín

OBRAZOM: Kuchárka Zuzana i krásna Salome. Takto si pamätáme Valentovú

Soňa Valentová v úlohe Ximeny a Mária Kráľovičová v úlohevychovávateľky Elvíry v tragédii Cid od Pierra Corneilla. Foto: archív TASR

Teraz.sk prináša fotografie zo života Sone Valentovej.

Bratislava 10. decembra (TASR) - Vo veku 76 rokov zomrela herečka Soňa Valentová. Pre TASR to potvrdila tlačová tajomníčka Slovenského národného divadla (SND) Izabela Pažitková.

Soňa Valentová bola dlhoročnou členkou SND. Na doskách divadla stvárnila množstvo nezabudnuteľných postáv. Vytvorila desiatky hereckých charakterov, pričom na mnohých spolupracovala s manželom, režisérom Pavlom Hasprom. Teraz.sk prináša fotografie z jej života.



Soňa Valentová v úlohe Adriany a zaslúžilý umelec Elo Romančíkv úlohe L. M. Valindina v dráme Koncert na svätého Ovídia.
Foto: archív TASR


Mária Prechovská a Viliam Záborský v hlavných úlohách a Soňa Valentová v úlohe Salome v dráme Herodes a Herodias.
Foto: archív TASR


Soňa Valentová ako Alison Porterová a Ivan Rajniak ako Cliff Lewis v hre Johna Osborneho Obzri sa v hneve.
Foto: archív TASR


Soňa Valentová v úlohe Karolíny Melkettovej v hre anglického autora Petra Shaffera Čierna komédia.
Foto: archív TASR


Soňa Valentová v úlohe Slepého dievčaťa a MichalDočolomanský v úlohe Ďoľdu, jednorukého zápasníka v hre od slovenského autora Petra Kováčika Krčma pod zeleným stromom.
Foto: archív TASR


Soňa Valentová ako Margaret v tragédi Štefana Králika Margaret zo zámku.
Foto: archív TASR


Na snímke zľava Soňa Valentová a Leopold Haverl počas generálnej skúšky muzikálu Kabaret, 3. decembra 2004.
Foto: TASR - Henrich Mišovič


Na snímke slávnostné odovzdávanie výročných cien a cien za celoživotné diela, vpravo preberá cenu za celoživotné dielo Soňa Valentová (divadlo) a vľavo cenu odovzdáva riaditeľ literárneho fondu Ladislav Serdahély 25. novembra 2013 v Bratislave.
Foto: TASR Martin Baumann


Jubilujúca herečka Eva Krížiková (druhá sprava) 12. júna 2014 v Bratislave slávnostne odhalila pamätnú dlaždicu pred Mestským divadlom P. O. Hviezdoslava v Bratislave. Zagratulovať jej prišli zľava kolegovia Soňa Valentová, Ladislav Chudík a Božidara Turzonovová (vpravo).
Foto: TASR/Martin Baumann


V roku 1946 sa narodila v Trnave divadelná a filmová herečka SOŇA VALENTOVÁ, členka Činohry Slovenského národného divadla (SND) v Bratislave.
Foto: TASR/Daniel Veselský