Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Magazín

Triumf slovenských produktov – medoviny a medu APIMED

Foto: APIMED

Ďalšie úspechy APIMED vo svete. Na 43. ročníku svetového včelárskeho kongresu APIMONDIA, ktorý sa konal v dňoch 29.9. - 4.10. 2013 v Kyjeve získali slovenské medoviny a med zn. APIMED 4 medaily.

Bratislava 7. októbra (OTS) - Apimondia je Medzinárodná federácia asociácií včelárov a iných organizácií, ktoré pracujú v sektore včelárstva. Federácia bola založená na medzinárodnom včelárskom kongrese v roku 1949 v Amsterdame. Apimondia vznikla, aby podporovala vedecký, technický, ekologický, sociálny a ekonomický rozvoj včelárstva vo všetkých krajinách. Svetový včelársky kongres sa koná každé dva roky.

Produkty spoločnosti Ing. Peter Kudláč - APIMED získali na tohtoročnom 43. svetovom včelárskom kongrese Apimondia na Ukrajine tieto 4 ocenenia:
- Trnavská medovina – zlatú medailu v kategórii „Metheglin - bylinno korenená“
- Staroslovanská svetlá medovina – striebornú medailu v kategórii „Tradičná sladká medovina“
- Darčekový kôš s produktmi Apimed – striebornú medailu v kategórii „Dekorácia z včelích produktov“
- Kvetový med sáčik 12g APIMED – striebornú medailu v kategórii „Med na predaj“(Komerčne balený med)

Výsledkovú listinu môžete nájsť na http://apimondia2013.org.ua/en/ a zoznam našich ocenení na http://www.apimed.sk/ocenenia.

Foto: APIMED
Trnavská medovina je vyrobená z najlepších druhov slovenského kvetového medu, jemne doladená extraktom z bylín a korenín. Popri mnohých oceneniach je historicky prvou medovinou, ktorá získala pre Slovensko zlatú medailu z najväčšej svetovej včelárskej výstavy APIMONDIA 2005 v Dubline. Zo svojich piatich účastí na tejto súťaži sa nikdy nevrátila bez medaily. Zo súťaží APIMONDIA má celkovo 5 medailí - 3 zlaté (Dublin 2005, Buenos Aires 2011, Kyjev 2013), 1 striebornú (Montpellier 2009) a 1 bronzovú medailu (Melbourne 2007). Viac o Trnavskej medovine na www.trnavskamedovina.sk

Staroslovanská medovina svetlá je čistá prírodná medovina vyrobená podľa originálnej receptúry z agátového medu. V tejto medovine sa unikátnym spôsobom snúbi lahodná chuť a jemný medový buket typický pre tento druh medu. Zo svojich troch účastí na súťaži APIMONDIA získala Staroslovanská medovina svetlá 2x striebornú medailu v Montpellier 2009 a v Kyjeve 2013. Viac o Staroslovanskej medovine svetlej na www.staroslovanskamedovina.sk.
Foto: APIMED

Darčekový kôš s produktami Apimed originálne naaranžovaný darčekový prútený kôš s produktami firmy APIMED. Darčekový kôš tvorí: Medovina Barrique 0,375l z agátového medu, Trnavská medovina 0,75l, Slovenská medovina 0,18l, Agátový med 250g dávkovač, Kvetový med 250g amfora, Agátový med 250g amfora, Lesný med 250g amfora. Viac o produktoch APIMED nájdete na www.apimed.sk

12g med sáčik (sticpack) jedná sa o aktuálnu novinku firmy APIMED v sortimente medu. 12g gastrobalenie kvetového medu v novom exkluzívnom tyčinkovom dizajne „stickpack“ balené po 120ks v špeciálnom type kartóna s výklopným dávkovačom. Viac o mede Apimed nájdete na http://www.apimed.sk/med-apimed.
Foto: APIMED