Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Magazín

Nenechajte sa vykradnúť počas dovolenky! Zlodeji dovolenku nemajú!

Foto: Sherlock

Obyčajné dvere otvorí priemerný chlap na jedno vykopnutie. Pri dverách Sherlock sa to stať nemôže.

Bratislava 31. mája (OTS) - Počas dovoleniek rastie počet krádeží v bytoch a v domoch. Ak po dovolenke nechcete prísť do vybieleného bytu, treba si ho dopredu zabezpečiť. Ochrana nášho majetku sa stáva v našich domácnostiach prioritou číslo jeden. Nie je žiadnym tajomstvom, že práve vchodové dvere sú miestom, kadiaľ sa do bytu dostane lupič najčastejšie, preto by dvere vášho bytu, alebo domu, mali byť bezpečnostné s certifikovanou odolnosťou proti vlámaniu.

Podľa odborníkov by mali takéto dvere spĺňať minimálne 3. bezpečnostnú triedu. Byt môže byť zabezpečený pomerne rýchlo: „Najžiadanejšie modely sú k dispozícii v expresnom režime. Namontujeme ich do piatich až desiatich pracovných dní od objednania,“ uviedla Viera Gáliková zo spoločnosti SHERLOCK.

Pozor aj na falošné bezpečnostné dvere



Treba si však dať pozor a nenaletieť predajcom falošných bezpečnostných dverí. V poslednom čase takýchto prípadov pribúda, keď majitelia bytov v snahe „ušetriť“ boli práve cez takéto dvere vykradnutí.

Základný rozdiel medzi falošnými a pravými bezpečnostnými dverami je v tom, či dvere dokážu alebo nedokážu zastaviť zlodeja. Pri kúpe bezpečnostných dverí sa šetriť nevypláca. Kvalitné bezpečnostné dvere dokážu nielen odradiť zlodeja, ale majú tiež vlastnosť zachytiť hluk, nízku priepustnosť tepla a protipožiarnu odolnosť, teda zabrániť ohňu vojsť do bytu a z bytu.

Novinkou na trhu sú bezpečnostné dvere SHERLOCK® F730/4 s oceľovými vnútornými výstuhami, oceľovým rámom a oceľovou dvojplášťovou konštrukciou. Majú vysokú odolnosť proti vlámaniu až v 4. bezpečnostnej triede, otestovanú už podľa novej, sprísnenej normy EN 1627, garantovanú priamo v certifikáte.

Okrem toho majú odolnosť proti hluku až 43 decibelov, čo je na trhu najvyššia nepriezvučnosť bezpečnostných dverí otestovaná skúšobňou a garantovaná priamo v certifikáte. Dvojité tesnenie – na dverách aj na zárubni, umožňuje komfortné uzatvorenie dverí, znižuje ešte viac prienik hluku, vzduchu a pachov, protipožiarna konštrukcia dverí a protipožiarne tesnenie na dverách zabraňujú prestupu plameňov a horúcich plynov. Dvere SHERLOCK® F730/4 vydržia minimálne 200-tisíc otvorení a zatvorení, čo je taktiež otestované skúšobňou a garantované priamo v certifikáte. Ak si kúpite kvalitné bezpečnostné dvere a montáž vykoná licencovaný odborník preškolený výrobcom, nielenže si ušetríte dvojitú výmenu dverí, ale máte dvere, ktoré vám poslúžia mnoho rokov.



Otáčajte a zamykajte si dvere sami na http://www.sherlock.sk/swf/BezpecnostneDvereSherlock3D.html