Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Magazín

Oči o vás prezradia viac ako si myslíte

Ilustračné foto Foto: Alensa.sk

Čo o vás hovoria práve tie vaše?

Bratislava 31. januára (OTS) - Odpradávna sa z očí veští, alebo zisťujú najrôznejšie zdravotné diagnózy. Mnohé štúdie potvrdili, že spojitosti nájdeme taktiež medzi farbou očí a charakterovými vlastnosťami. Vyjadrenie aktuálnej nálady výrazom tváre sa ľudia naučili ovládať. Farbu očí a to, čo o vás vypovedajú, ale nijak ovplyvniť nevieme. Prečítajte si článok a budete istotne prekvapení, ako presne jednotlivé popisy sedia.

Modré oči
Ak by sme si mohli vybrať, akú farbu očí by sme chceli, najčastejšia odpoveď by bola modrá. Pritom mnohí ani nevedia, že vznikli dedičnou chybou – mutáciou génu a to niekedy pred 6 až 10 000 rokmi.

Čo na vás prezradia modré oči? Majiteľov tejto farby očí charakterizuje pravdovravnosť, oddanosť a starostlivosť. Na druhej strane títo ľudia patria medzi veľkých manipulátorov, vedia byť chladní či depresívni. Svojich partnerov si hľadajú intuitívne. Dávajú dôraz skôr na inštinkt ako na rozum a preto môžu vystriedať viacero partnerov. Vzťahy medzi ľuďmi s modrými očami dlho nevydržia, pretože majú potrebu sa prevychovávať a druhému dominovať. Naopak šťastný a pevný vzťah môže vzniknúť medzi majiteľmi modrých a hnedých očí.

Nedioptrické modré kontaktné šošovky nájdete na alensa.sk.



Hnedé oči
Hnedookých ľudí je väčšina. Je ich dokonca vraj až 90 %. Táto farba je geneticky dominantná. Má mnoho rôznych odtieňov. Od svetlohnedých, gaštanových, orieškových až po úplne tmavohnedých.

Máte okolo seba hnedookých ľudí, akí sú? Títo ľudia sú veľmi cieľavedomí, optimistickí a spoľahliví. Bývajú úspešní vo všetkom, čo si vymyslia. Pokiaľ sa ale dostaví neúspech, prepadávajú bezmocnosti a sebaľútosti. Oproti modrookým menej spia a taktiež ráno sa skôr prebúdzajú. Nemožno sa preto čudovať, že medzi hnedookými nájdeme veľa vorkoholikov. Vzťahy medzi hnedookými vychádzajú iba vtedy, ak sú založené na veľkej tolerancii. Úspešný vzťah by mohol vzniknúť so zelenookými. Tí ale musia byť pripravení prijať veľkú zodpovednosť.

Nedioptrické hnedé kontaktné šošovky nájdete na alensa.sk.



Zelené oči
Ak má človek zelené oči, sú nimi ostatní doslova fascinovaní. Túto farbu má totiž veľmi malé percento populácie, iba okolo 2 %. Na rozdiel od ďalších farieb sú zelené oči inak vnímané ženami a inak mužmi. Zatiaľ čo ženy im prisudzujú vlastnosti ako žiarlivosť či falošnosť, na mužov pôsobia atraktívne a záhadne.

Čo by ste mali vedieť o zelenookých ľuďoch? Sú originálni, zmysluplní, vedia flirtovať a zaujať na prvý pohľad. Plusom je aj ich obrovská trpezlivosť. Sú nepredvídateľní a vedia pracovať pod tlakom. Pokiaľ ich niekto sklame, majú sklony k pomstychtivosti. Zelené a zelené oči vo vzťahu znamenajú veľa žiarlivosti, naopak zelené a hnedé oči lásku na celý život.

Nedioptrické zelené kontaktné šošovky nájdete na alensa.sk.

Náš tip:
Zaujíma vás, ako by ste vyzerali s inou farbou očí? Túžite oživiť svoj vzhľad a skúsiť niečo nové? V tomto prípade siahnite po farebných kontaktných šošovkách. Osud či charakter tým síce nezmeníte, ale jednoznačne vzbudíte pozornosť. „Trendom posledných rokov sú farebné jednodenné kontaktné šošovky. Vďaka tomu môžete mať akúkoľvek farbu očí. Farebné kontaktné šošovky sú k dispozícii aj s dioptriami a tak sú vhodné aj pre ľudí s klasickými kontaktnými šošovkami,“ odporúča Kristýna Štěbetáková, optometristka spoločnosti Alensa.sk, on-line predajca dioptrických, slnečných okuliarov a kontaktných šošoviek. Očná typológia radí ľudí a ich vlastnosti aj podľa veľkosti očí, ich vzdialenosti, tvaru či zošikmenia. Medzi zaujímavosti patrí fakt, že pri hneve sa nám zorničky zmenšia na veľkosť špendlíkovej hlavičky, alebo že pohľad z očí do očí trvá priemerne 1,18 sekundy. Prirodzenú farbu vašich očí môžete podtrhnúť aj trendovými okuliarovými rámami.