Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Magazín

Odevná firma prezentovala nepriestrelný pánsky oblek pre podnikateľov

Firma Garrison Bespoke predviedla svoj exkluzívny odev. Cena obleku je v prepočte 15.000 eur. Foto: TASR/AP

Firma Garrison Bespoke predviedla svoj exkluzívny odev za účasti médií v jednom z ontárijských klubov Rod & Gun.

Toronto 6. novembra (TASR) - Nepriestrelný pánsky oblek pre podnikateľov, ktorí sa často ocitajú v nebezpečných situáciách, predstavila dnes zákazková krajčírska dielňa v kanadskom Toronte. Ide o ručne zhotovený trojdielny komplet s nepriestrelnou úpravou, informoval webový portál denníka Daily Mail.

Firma Garrison Bespoke predviedla svoj exkluzívny odev za účasti médií v jednom z ontárijských klubov Rod & Gun, kde na figurínu odetú v jednom z týchto oblekov predstavitelia firmy niekoľkokrát vypálili zo strelnej zbrane. Tmavomodrá prúžkovaná vesta, s ňou ladiace sako na dva gombíky, ako aj nohavice úspešne obstáli v teste.

Oblečenie, ktoré dokáže bez problémov zachytiť vystrelené projektily, je totiž vyrobené z niekoľkých vrstiev najmodernejšieho materiálu založeného na uhlíkových nanorúrkach. Tie zabezpečujú jeho nepriestrelnosť a neroztrhnuteľnosť. Materiál poskytla krajčírskej dielni spoločnosť, ktorá zásobuje špeciálne zložky armády USA.



Použitý materiál je pritom tenší, ohybnejší a až o 50 percent odolnejší ako kevlar, ktorý sa zvyčajne používa pri výrobe nepriestrelných viest. Oblek zároveň chráni svojho nositeľa pred bodnutím nožom, keďže uhlíkové nanorúrky pri údere stvrdnú a zabránia tak zraneniu. Cena obleku je v prepočte 15.000 eur.