Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Magazín

Oplatí sa zatepliť budovu kamennou vlnou

Ilustračné foto Foto: Shutterstock

Pre správne zodpovedanie otázky je potrebné vziať do úvahy nielen to, na koľko nás samotné produkty z kamennej vlny vyjdú, ale tiež aké majú parametre, životnosť a koľko peňazí zaplatíme za ich inštaláciu.

Bratislava 10. septembra (OTS) - Nezanedbateľnú úlohu pri rozhodovaní zohráva aj vplyv používaných stavebných materiálov na naše zdravie. Čo teda vôbec vieme o kamennej vlne?

Prečo si pre svoj projekt vybrať kamennú vlnu?
Všetky výhody izolačného materiálu z kamennej vlny vychádzajú z jeho zloženia. Na jeho výrobu sa používajú prírodné suroviny ako je čadič, bazalt alebo gabro.

A aké vlastnosti má výsledný produkt z kamennej vlny?
• Je nehorľavý - izolácie z kamennej vlny sú odolné voči teplotám až 1000 °C, majú najvyššiu triedu reakcie na oheň A1
• Má skvelé tepelnoizolačné vlastnosti - vysoká hustota vlákna dokáže udržať príjemnú mikroklímu v budove. V lete v nej nie je horúco a v zime zima.
• Má skvelé akustické vlastnosti - kamenná vlna pohlcuje hluk a vytvára príjemné prostredie
• Je paropriepustný - izolácia nezadržuje vlhkosť, znižuje riziko vzniku plesní a húb
• Je trvanlivý - zostáva plne funkčný po desiatky rokov. Izolácie z kamennej vlny si zachovávajú stále rovnaké parametre viac ako 55 rokov!
V súvislosti s týmito výhodami je zrejmé, že kamenná vlna je materiál, do ktorého sa oplatí investovať.

Ako zistíte, koľko vás bude izolácia z kamennej vlny stáť?
Nemusíte nikam volať ani chodiť. Najrýchlejšie sa všetko dozviete prostredníctvom formulára na stránkach spoločnosti ROCKWOOL. Nielenže dostanete cenovú ponuku, ktorá bude súvisieť priamo s vaším projektom, ale tiež sa môžete poradiť s ROCKWOOL odborníkmi. Izolačný materiál ROCKWOOL je vysoko kvalitný a spĺňa aktuálne normy a technické požiadavky.

Pomocou dopytového formulára Nechajte si spočítať cenu za izoláciu z kamennej vlny ROCKWOOL zistíte, na koľko vás samotný izolačný materiál - kamenná vlna, vyjde a zároveň môžete zadať aj požadovaný termín dodania izolácie. Overíte si, že materiál bude k dispozícii v čase, keď ho budete potrebovať. Od certifikovaných distribútorov ROCKWOOL získate cenu vrátane prepravy do miesta stavby.

Prečo používať formulár ROCKWOOL?
• Cenovú ponuku izolácie z kamennej vlny získate z pohodlia vášho domova. Nemusíte nikam jazdiť, volať, písať alebo čokoľvek zisťovať
• Môžete sa poradiť s ROCKWOOL odborníkmi a dopyt upraviť svojmu projektu na mieru
• Dostanete výhodnú ponuku od oficiálnych distribútorov ROCKWOOL