Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Magazín

Oregonského farmára zjedli vlastné svine

Ilustračné foto Foto: TASR/Daniel Veselovský

Odborníci označili prípad za veľmi nezvyčajný, keďže svine domáce sa spravidla nesprávajú voči človeku agresívne.

Coquille 2. októbra (TASR) - Úrady v americkom štáte Oregon vyšetrujú záhadnú smrť miestneho farmára, ktorého zrejme zožrali jeho vlastné ošípané, oznámila dnes agentúra AP.

Terry Vance Garner (69) sa minulú stredu ako zvyčajne vybral nakŕmiť do chlieva svoje svine, z ktorých niektoré vážili vyše 318 kilogramov.

Príbuzní sa ho vybrali hľadať, keď sa nevrátil ani po niekoľkých hodinách. V chlieve však napokon našli len jeho protézu a niekoľko menších zvyškov jeho tela.

Presné okolnosti tragédie zatiaľ nie sú známe. Je možné, že starému farmárovi prišlo zle, napr. v dôsledku srdcového záchvatu, alebo ho zvieratá zrazili na zem, zabili a následne skonzumovali.

Patológovia zatiaľ nedokázali určiť príčinu smrti vzhľadom na nedostatočne zachované pozostatky, ktoré bude musieť preskúmať súdny antropológ z Oregonskej univerzity. Vyšetrovatelia predbežne nevylúčili ani možnosť cudzieho zavinenia.

Podľa svedectva svojho brata mal Garner svoje ošípané veľmi rád a dôkladne sa o ne staral. "Tie zvieratá boli jeho životom," konštatoval brat Michael Garner. Odborníci označili prípad za veľmi nezvyčajný, keďže svine domáce sa spravidla nesprávajú voči človeku agresívne.