Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Magazín

Neúspešní nominovaní dostanú na Oscaroch darček, tašku za 45-tisíc USD

Foto: TASR/AP

V darčekovej taške sú výlety do Austrálie, na Havaj a do Mexika, hodiny cvičenia s osobným trénerom, kondómy, fľaša tequily, ručne zdobené tenisky, zákroky vpichovania botoxu a iné.

Los Angeles 20. februára (TASR) - Nominovaní na Oscarov, ktorí v nedeľu 24. februára nedostanú na slávnostnom odovzdávaní cien pozlátenú sošku od americkej Akadémie filmových umení a vied, rozhodne neodídu domov s prázdnymi rukami.

Marketingová firma Distinctive Assets so sídlom v Los Angeles odovzdá neúspešným, ale talentovaným nominovaným umelcom darčekovú tašku s názvom "Na Oscaroch vyhráva každý". Jej obsah bude mať hodnotu vyše 45.000 dolárov (33.710 eur), informovala v utorok spoločnosť. Správu dnes priniesla tlačová agentúra Reuters.

Medzi položkami v darčekovej taške sú výlety do Austrálie, na Havaj a do Mexika, hodiny cvičenia s osobným trénerom, kondómy, fľaša tequily, ručne zdobené tenisky, zákroky vpichovania botoxu a riad na reguláciu porcií jedla pre tých, čo si strážia postavu.

Akadémia filmových umení a vied, ktorá odovzdáva Oscary, prestala s praxou odovzdávania darčekových košov moderátorom a ostatným účinkujúcim už v roku 2007 po tom, čo tento zvyk začali prísnejšie kontrolovať americké daňové úrady.

Celebrity, ktoré na rôznych udeľovaniach cien dostávajú dary a bezplatné výlety, sú povinné ich oznámiť americkému federálnemu vládnemu úradu Inland Revenue Service (IRS) ako príjem a zaplatiť príslušnú daň.

Darčeková taška spoločnosti Distinctive Assets sa neodovzdáva v mene akadémie, ale firma takéto "balíčky útechy" darováva už 11 rokov. Tašky sú doručené neúspešným nominovaným umelcom priamo domov alebo prostredníctvom ich agentov či hovorcov.

Tohtoročná taška obsahuje takisto podpultový filtračný systém vody, zákroky u akupunkturistu, hodiny aromaterapie, týždenný pobyt v stredisku chudnutia a pestovania kondície a tiež ročné členstvo v súkromnom klube služieb pre VIP zákazníkov na londýnskom letisku Heathrow.

Naprázdno neobídu ani deti týchto nominovaných: budú môcť navštevovať hodiny profesionálneho detského cirkusového umenia.

Ceny Akadémie filmových umení a vied sú najvyššími oceneniami vo filmovom priemysle a odovzdajú ich v Hollywoode.