Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 4. máj 2024Meniny má Florián
< sekcia Magazín

Komédiu Ostrov v Bratislave predstavili Havlík a herečka Plodková

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk

Divákov v kinách čaká príbeh Alice a Richarda, ktorý sa začína v luxusnom exotickom letovisku, kde sú po rokoch konečne na dovolenke.

Bratislava 8. marca (TASR) – Dobrodružstvo i romantiku mieša v sebe česká komédia Ostrov. V Thajsku ju nakrútil Rudolf Havlík (Rozprávky pre Emu, Po čom muži túžia, Bábovky) s hereckými hviezdami Janou Plodkovou a Jiŕím Langmajerom. Filmovú novinku, ktorá poteší zvlášť divákov vyhľadávajúcich tému manželskej krízy na izolovanom mieste, prišli v stredu predstaviť do Bratislavy režisér spolu s Janou Plodkovou.

Havlík sa podpísal pod scenár Ostrova spolu s Filipom Oberfalcerom. V dobrodružnej romantickej komédii rozprávajú príbeh jednej katastrofálnej dovolenky, ktorá pre dvoch rozhádaných manželov skončí niekoľkomesačnou robinsonádou na opustenom tropickom ostrove. Aby sa zachránili a prežili, nezostáva im nič iné, len sa opäť začať počúvať a nájsť k sebe cestu.

"Bavilo ma to, že keď sa tí dvaja ľudia ocitnú v situácii, v akej sa ocitli, akým spôsobom začnú padať zábrany, ako sa to začína premieňať, čo si zrazu začnú hovoriť, čo by si normálne nepovedali, ako sa k sebe začnú správať, možno aj krajšie a normálnejšie než v civilizovanom svete,“ povedala pre TASR Plodková pred bratislavskou premiérou filmu.

Herečka priznala, že na Ostrove má najradšej záver filmu. "Keď máme odchádzať z ostrova a mojej postave sa nechce. Musím povedať, že v ten moment to nie je len postava, tam som aj ja, pretože to bol náš posledný deň nakrúcania a mne sa fakt nechcelo odchádzať späť do Prahy, niežeby som sa netešila na svojho partnera, priateľov, kocúrov, na svoj domov, to rozhodne nie, ale ten fakt, že zrazu sa z toho pokoja a mieru, šumenia vĺn, z tej prírody musím vrátiť späť, keď to skrátim ´do betónu´, to sa mi fakt nechcelo,“ dodala.

Divákov v kinách čaká príbeh Alice a Richarda, ktorý sa začína v luxusnom exotickom letovisku, kde sú po rokoch konečne na dovolenke. Po 20 rokoch manželstva im to trochu škrípe a k tomu všetkému Richard oznámi Alici, že podal žiadosť o rozvod, pretože si našiel mladšiu ženu. Manželka je zaskočená a dovolenka sa okamžite končí. Alica sa chce vrátiť domov, nech sa deje čokoľvek. Richard sa teda nechá odviezť nákladným lietadlom, pretože iné mu nezostáva. Let však havaruje a dvojica uviazne na opustenom ostrove uprostred oceánu.

Ostrov úspešne plní české kinosály, kde ho od 2. februára videlo vyše 233.000 divákov. Do slovenskej kinodistribúcie vstúpi 16. marca.