Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Magazín

Paletové regály: Optimálne skladové riešenie pre váš tovar a priestory

Foto: majster-regal.sk

V každom sklade, podniku alebo výrobe je potrebné hotové výrobky, produkty alebo suroviny aj správne uložiť a nájsť im vhodné miesto.

Bratislava 14. apríla (OTS) - Všetko kompetentne zorganizovať tak, aby ste využili dostupnú plochu a celý priestor.

A práve na tieto účely Majster regál ponúka skutočne pevné paletové regály, ktoré vám pomôžu výrazne zvýšiť efektivitu skladu a vyhnúť sa problémom v jeho riadení za bežného chodu.

Ako si ale zvoliť ten správny model?

Rozhodujúce kritéria správneho výberu paletového regálu
Kovový regál je skladacia konštrukcia pozostávajúca z pevných políc rôznych konfigurácií a nosností. Ide o špeciálny skrutkový alebo bezskrutkový systém, ktorý vám umožňuje ľahkú reorganizáciu dizajnu regálu a jeho optimalizáciu pre rôzne aplikácie v ľubovoľnom priestore. Tieto stojany sa navyše dajú ľahko demontovať a zmontovať na prepravu na nové miesto, vďaka čomu nie ste pri neustále meniacich sa podmienkach na trhu v tomto smere ničím limitovaní.

Pre čo najpohodlnejšie využitie a riadenie skladu však treba pri výbere regálov myslieť na niekoľko dôležitých detailov, kde k tým najdôležitejším patria:
Rozmery sa vyberajú s prihliadnutím na plochu skladu. Môžete si vybrať veľké priemyselné kovové regály, ak je plocha veľká, alebo kompaktnejšie - ak máte k dispozícií nedostatok metrov štvorcových.
Vzhľad je dôležitý, ak plánujete umiestniť priemyselný regál do predajnej alebo inej oblasti, ktorá je na očiach. Avšak, všetky modely kovových paletových regálov od Majster Regál majú jednoduché tvary a lakonický dizajn, takže harmonicky zapadajú do akéhokoľvek interiéru i exteriéru.
Kvalita paletových regálov je asi najdôležitejšia, pretože pomerne veľká časť z nich musí uniesť veľkú váhu bremien a ťažkých tovarov, ktoré sa ukladajú na seba. Spomínaná kovová konštrukcia a špeciálne drevotrieskové alebo drôtené police týmito vlastnosťami rozhodne disponujú.
Počet políc sa vyberá s prihliadnutím na produkty, ktoré bude potrebné na ne uložiť. Regály určené na ťažký náklad by však nemali mať príliš veľa políc, pretože to ovplyvňuje ich celkovú hmotnosť a výšku. Správny výber a rozmiestnenie je základ úspechu.
• Nosnosť si musíte zvoliť v závislosti od tovaru a jeho množstva tiež. Pevné paletové regály ale unesú od 800 do 1000 kg na policu. Záleží od toho, ktorý materiál si zvolíte.


V každom prípade sa pri zohľadnení správnych parametrov stanú kovové paletové regály nenahraditeľným prvkom vášho skladu, obchodu, kancelárie alebo technickej miestnosti. Pomôžu vám správne a pohodlne usporiadať priestor, ktorý plne vyhovuje vašim požiadavkám a úlohám. A vyriešia vaše problémy s organizovaním akéhokoľvek nákladu. Tak sa o tom presvedčte a všetko pohodlne skladujte.