Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Magazín

Paul McCartney dostal Rad čestnej légie

Francúzsky prezident Francois Hollande (vľavo) odovzdal anglickému hudobníkovi Paulovi McCartneymu Rad čestnej légie za zásluhy v oblasti hudby, 8. septembra 2012 v Paríži. Foto: TASR/AP Photo

Sedemdesiatročného bývalého člena slávnej britskej skupiny Beatles, autora skladieb ako Yesterday alebo Hey Jude, dekoroval francúzsky prezident Francois Hollande na slávnostnej ceremónii v Paríži.

Paríž 8. septembra (TASR) - Paul McCartney dostal dnes vo Francúzsku Rad čestnej légie za zásluhy v oblasti hudby. Informovala o tom agentúra AP s odvolaním sa na Elyzejský palác.

Sedemdesiatročného bývalého člena slávnej britskej skupiny Beatles, autora skladieb ako Yesterday alebo Hey Jude, dekoroval francúzsky prezident Francois Hollande na slávnostnej ceremónii v Paríži. Paul bude mať hodnosť dôstojníka Radu čestnej légie.

Slávnostná dekorácia sa konala v prítomnosti členov McCartneyho rodiny, novinári z nej však boli vylúčení. McCartney neskôr zverejnil na sociálnej sieti Twitter tri fotografie. "Hádajte, kde som," napísal k záberu, ktorý ho zachytáva v drevom obloženej miestnosti Elyzejského paláca. Na ďalšej snímke je v spoločnosti Hollanda pri odovzdávaní radu.

Rad čestnej légie dostali aj ďalší známi speváci. Barbra Streisand a Liza Minneli si toto vyznamenanie prebrali z rúk predchádzajúceho francúzskeho prezidenta Nicolasa Sarkozyho.

McCartney už dostal v roku 1996 rytiersky titul sir od britskej kráľovnej Alžbety II., ktorá v júli sledovala jeho vystúpenie na otváracom ceremoniáli letnej olympiády v Londýne.