Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Magazín

Peaches Geldofovú pravdepodobne zabil heroín, oznámili vyšetrovatelia

Peaches Geldofová Foto: TASR/AP

Polícia nenašla pri prehliadke domu žiadne drogy ani vybavenie na ich podanie.

Londýn 1. mája (TASR) - Modelku a televíznu moderátorku Peaches Geldofovú, dcéru známeho írskeho hudobníka a aktivistu Boba Geldofa, zabil pravdepodobne heroín. Oznámil to dnes hlavný vyšetrovateľ policajného oddelenia pre závažné zločiny v grófstvach Kent a Essex Paul Fotheringam.

Dvadsaťpäťročnú ženu našli mŕtvu 7. apríla v jej dome v grófstve Kent na juhovýchode Anglicka.

Vyšetrovateľ pri približne desaťminútovom predstavení vyšetrovacej správy po uskutočnení toxikologických testov konštatoval, že testy zatiaľ nepriniesli jednoznačné vysvetlenie príčiny úmrtia Peaches Geldofovej, ktorú bude môcť jednoznačne určiť až ďalšie vyšetrovanie. Zároveň však vyšetrovateľ konštatoval, že "užívanie drog v dňoch predchádzajúcich úmrtiu ženy a ich zistené množstvo pravdepodobne zohrali úlohu pri jej smrti".

Polícia nenašla pri prehliadke domu žiadne drogy ani vybavenie na ich podanie. Úmrtie vyšetruje ako nepodozrivé, ale neobjasnené náhle úmrtie.

Peaches Geldofová bola dvakrát vydatá a mala dvoch synov vo veku necelých dvoch rokov a necelého jedného roka. Jej matka Paula Yatesová zomrela na predávkovanie heroínom v roku 2000, keď mala Peaches iba 11 rokov.