Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. júl 2024Meniny má Božena
< sekcia Magazín

Pesničkár Peter Juhás predstavil novinku Len s tebou

Ilustračná fotografia. Foto: TERAZ.sk

Pre Petra bol charakteristický folkový hudobný žáner. Pred časom však začal experimentovať s popovejším zvukom.

Bratislava 11. júna (TASR) - Pesničkár Peter Juhás, ktorý sa zviditeľnil účinkovaním v speváckej súťaži Hlas Česko-Slovenska, zverejnil nový videoklip Len s tebou. Zahrala si v ňom aj spevákova priateľka. TASR o tom informovala PR manažérka Janka Marczellová.

Spresňuje, že pieseň vznikla z hudobného nápadu dvojice producentov Toma Lobba a Martina Zaujca, s ktorými sa Peter delí o hudobné autorstvo. Text piesne napísal samotný spevák a vyjadruje v ňom osobné skúsenosti. "Z pesničky je cítiť radosť, nádych lásky a mne sa veľmi pozdáva. Skúsil som do toho čosi vymyslieť a išlo to pekne od srdca," hovorí Juhás k zrodu novinky. Verí, že sa v novej piesni dokáže nájsť mnoho ľudí. "Táto skladba je o tom, že najdôležitejšie je nájsť niekoho, s kým človek môže zdieľať svoje šťastie. Že za to stojí bojovať a držať si ho aj napriek rôznym nástrahám," vysvetľuje spevák.

Pre Petra bol charakteristický folkový hudobný žáner. Pred časom však začal experimentovať s popovejším zvukom. "Snažili sme sa o zachovanie mojich folkových koreňov, ak to tak smiem nazvať, no zároveň dať skladbe nádych modernosti. Hudba je flexibilná mágia a ja verím, že sa nám podarilo preniesť k ľudom pocit radosti. Tento štýl hudby je niečo, čo by mohlo osloviť širšie spektrum poslucháčov," dodáva Juhás. V septembri má v pláne vydať druhý štúdiový album, kde sa bude nachádzať aj skladba Len s tebou.

Hudobnú novinku sprevádza video, v ktorom si, okrem speváka, jednu z hlavných úloh strihla jeho priateľka Rea. O kameru sa postaral Tomáš Vranovič. Videoklip predstavuje príbeh súťaže talentov, kam sa jeden z účastníkov prihlásil z dôvodu túžby preukázať svoje sympatie a šance pohovoriť si so svojou múzou. "Snažili sme sa klip zobrať z veselej stránky a ukázať aj to, aký sa snažím byť. Na nič sa nehrajúci, obyčajný a veselý týpek zo stromu," uzavrel Juhás.





Videoklip: