Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Magazín

Peter Nagy predstavuje videoklip k piesni Petrolej

Peter Nagy. Foto: Youtube

Klip nakrútil jeho dlhoročný kamarát, uznávaný fotograf Špirko.

Bratislava 9. septembra (TASR) – Spevák Peter Nagy, popredná osobnosť slovenskej hudobnej scény, predstavuje videoklip k titulnej skladbe najnovšieho albumu Petrolej, ktorý vydal v máji. Minimalistický klip vytvoril fotograf Ľubo Špirko, ktorý video nakrútil na jednu kameru. TASR o tom informovala PR manažérka Nora Krchňáková.

Horím dlho a pomaly ako petrolej, a tak si ma nezhasni, ani nerozlej. Chcem ti zohriať ruky a posvietiť na to, že človek musí milovať, aj keď so stratou,“ spieva Peter Nagy v skladbe Petrolej, ku ktorej zložil hudbu aj text.

Klip Petrolej je veľmi jednoduchý, len na jednu kameru. Ale absolútne spĺňa moje predstavy. Mám rád jednoduché klipy práve tohto typu. Keď je klip veľmi výpravný, vtedy to, čo divák vidí, ho presmeruje zvyčajne inam, než si predstavoval pri počúvaní piesne bez videa. Je to ako keď poznáte príbeh z knihy, a potom to niekto sfilmuje, ale je to iné, odlišné od vašej fantázie,“ vysvetľuje hitmaker Nagy.

Klip nakrútil jeho dlhoročný kamarát, uznávaný fotograf Špirko. „Práve od Ľuba som sa učil remeselné základy profi fotenia pred dvadsiatimi rokmi. Dnes sa venuje profesionálne aj videu. Mám z toho fajn pocit, že ma nikto nenútil vo videu na to, čo nechcem. S Ľubom to bola veľká pohoda,“ konštatuje spevák.



Album Petrolej nahrala skupina Indigo v zostave Peter Nagy (spev, akustické gitary, vokály), Mišo Kovalčík (elektrické gitary), Marek Mečiar (klávesy), Ľuboš Ďurech (bass, fretlessbass). Na albume hosťujú aj členovia pôvodného Indiga Miro Okál (bicie, congá, perkusie), Laco Kožuszník (akustická gitara) a Jožo Maták (vokál). V baladách hrajú Pavol Bartovic (klavír) a kvarteto Milana Adamca.

V lete sme robili už tretiu reedíciu albumu Petrolej, takže sa predáva nad moje očakávanie. Podľa odozvy fanúšikov na album som naozaj milo prekvapený, ako citlivo a detailne vnímajú texty piesní. Celý album je predovšetkým o túžbe po slobode a na to človek musí rokmi dozrieť, aby vnímal naplno, čo slovo sloboda v skutočnosti znamená. Chcem sa aj touto cestou poďakovať fanúšikom za nádherné komentáre plné pochopenia,“ dodáva Nagy.