Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Magazín

Pink je Ženou roka

Americká popová speváčka Pink počas vystúpenia v rámci svojho turné pod názvom The Truth About Love vo švajčiarskom Zürichu v noci na stredu 22. mája 2013. Foto: TASR/AP Photo

Podľa Billboardu speváčka predala za svoju kariéru vyše 40 miliónov albumov a okolo 20 miliónov digitálnych piesní.

Los Angeles 17. septembra (TASR) - Popovú speváčku Pink menoval magazín Billboard Ženou roka po tom, ako sa tento rok jej album, po prvý raz, umiestnil na čele rebríčka najpredávanejších albumov. Magazín hudobného priemyslu to oznámil v noci nadnes, informovala agentúra Reuters.

Pink (34), ktorá sa objavila na popovej scéne v roku 2000 ako samozvaný protiklad k imidžu dievčaťa "od susedov", predstavovanému speváčkami Britney Spears a Christinou Aguilera, vydala svoj šiesty album The Truth About Love vlani v septembri.

Nositeľka ocenenia Grammy, ktorej vlastné meno je Alecia Moore, bodovala vlani na čele rebríčka Billboardu Hot 100 s piesňami Blow Me (One Last Kiss), Try a s duetom Just Give Me a Reason, ktorý spieva s Nateom Ruessom z rockovej kapely Fun.

"Bol to neuveriteľný rok a ja som taká vďačná rozhlasu, že mi stál pri boku, fanúšikom a priateľom a všetkému tomu neuveriteľnému talentu, s ktorým som mala to šťastie pracovať na tomto albume," uviedla Pink vo vyhlásení.

Podľa Billboardu speváčka predala za svoju kariéru vyše 40 miliónov albumov a okolo 20 miliónov digitálnych piesní.

"Keď boli zverejnené naše čísla za polovicu roku 2013, mala najpredávanejší ženský album a pieseň a vypredané medzinárodné turné," dodal Bill Werde z Billboardu.

Pink prevezme ocenenie na výročnej akcii magazínu Billboard nazvané Ženy v hudbe v New Yorku v decembri.

Vlani ho dostala popová speváčky Katy Perry a medzi predchádzajúcimi laureátkami sú napríklad Taylor Swift či Beyoncé.