Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Magazín

Počuli ste už o granitovom dreze? My vám o ňom povieme viac

Ilustračné foto Foto: Photographee.eu / Shutterstock.com

Ste na návšteve u známych, ktorí nedávno prerábali dom. Odrazu vám padne zrak na ich kuchynskú linku. Vaše oči sa zastavia až na veľkom priestrannom dreze. Taký drez ste ešte nevideli. Vyzerá moderne a pritom si zachováva punc vidieckeho štýlu. Začnete zvažovať, že by ste rovnaký chceli mať aj vy.

Bratislava 18. októbra (OTS) - Drez, o ktorom hovoríme sa nazýva granitový, mnohí ho však poznajú pod názvom kameninový drez. Vyznačujú sa tým, že vyzerajú veľmi moderne, avšak zároveň nie sú výhradne len v klasickej čiernej alebo bielej farbe, na aké ste zvyknutý. Zoženiete ich v rôznych prevedeniach, napr. v pieskovej, sivej či metalickej. Kameninové drezy majú vyššiu cenu, ktorá je však opodstatnená vzhľadom k vysokej kvalite produktu.

Prečo stoja kameninové drezy viac, resp. aké sú ich prednosti?


Vysoká odolnosť voči špine a náznakom opotrebovania
Veľkú výhodu predstavuje fakt, že granitové drezy sú takpovediac najodolnejšie zo všetkých typov drezov. Ak sa vám v umývadle rozbije sklenený pohár, na dreze neuvidíte ani škrabanec. Rovnako pri zašpinení špeciálnou tekutinou, napríklad farbou alebo červeným vínom, váš drez zostane bez škvŕn - odolné škvrny stačí pretrieť aktívnym čistidlom a hubkou.

Výnimka potvrdzuje pravidlo. Nájde sa predsa niečo, čo dokáže zašpiniť aj povrch kameninových drezov. Ide o kovové predmety, tj. hrnce, panvice a iné. Avšak aj takéto kovové šmuhy dokážete veľmi ľahko odstrániť čistiacimi prostriedkami.

Dlhá životnosť kameninových drezov
Bežne platí, že čím sa kuchynský drez dlhšie používa, tým je bledší a vidno na ňom skutočne každý škrabanec. Toho sa pri kameninových drezoch báť nemusíte. Granitový drez si zachováva svoju životnosť dlhé roky - jeho farba len tak nevybledne a bude vyzerať ako nový skutočne dlho.

Pozrite si ponuku Blanco drezov, medzi ktorými nájdete modely v rôznych farbách, hĺbkach vaničiek a moderných dizajnoch do každej kuchyne.