Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Magazín

Podnikať bez starostí nie je celkom možné

Foto: TASR

Vždy sa budete zamýšľať nad detailmi, ktoré Vám môžu v podnikaní pomôcť, alebo naopak, ktoré Vám môžu uškodiť.

Bratislava 12. júla (OTS) - Svoj čas však budete musieť rozdeliť nielen medzi povinnosti s vedením obchodu, ale nevyplatí sa zabudnúť ani na dane a odvody.

Ako podnikateľa Vás tak čaká veľa povinností, a teda aj nemálo starostí. Vašou hlavnou nočnou morou budú financie. Ich nedostatok nepocítite len na začiatku, ale často aj ak sa rozhodnete pre rozvoj svojej firmy. Ten je nevyhnutný, ak sa chcete na trhu udržať. Konkurencia Vás jednoducho nenechá vydýchnuť.

Aj napriek týmto problémom sa podnikanie teší veľkému záujmu a neustále vzniká množstvo nových firiem. Zväčša ide o malé podniky, vznik tých väčších je predsa len podmienený väčšími skúsenosťami, ale aj prirodzeným rastom firmy.

Vplyv na toto rastúce číslo má aj fakt, že veľa živnostníkov v snahe ušetriť si starosti, prechádza práve na s.r.o. formu podnikania. Okrem hotovosti potrebnej na založenie firmy, Vás však bude nemálo peňazí stáť mesačne aj sídlo, teda jeho prenájom. Ak sa rozhodnete pre adresu v centre mesta, ušetríte vďaka virtuálnej kancelárií. Táto možnosť je stále lákavejšou, o čom svedčia aj viaceré štatistiky.

Na svoje podnikanie nepotrebujete vždy výrobnú halu, či sklad. Stále viac sa totiž teší záujmu predaj cez internet. Vaše zisky tak môže zabezpečiť profesionálna tvorba eshopov. Ušetríte tak na prevádzkových nákladoch, no aj pre túto činnosť potrebujete vo svojej kancelárií dostatok svetla. Jednoznačne najväčšiu úsporu prinášajú LED žiarovky, ktoré nájdete na ezarovky.cz.