Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Magazín

Pohodlná obuv pre voľnočasové aktivity hrá hlavnú úlohu v obúvaní

Foto: Kwan_021 / Shutterstock.com

Móda predstavuje v živote mladých ľudí podstatné miesto. Jej prostredníctvom totiž vyjadrujú aj svoje pocity. Móda je kreatívna a v súčasnej dobe pomerne uvoľnená.

Bratislava 4. marca (OTS) - Do popredia sa dostalo pohodlné oblečenie aj obuv, ktoré najmä pre voľnočasové aktivity ponúka to, čomu mladí dávajú prednosť - voľnosť pohybu. Aká je ponuka obuvi na trhu?

Upnutý dress code ide bokom
Ponechajme bokom klasické dámske lodičky alebo obuv k pánskemu obleku. Aj tie nachádzajú svoje uplatnenie, a to hlavne v pracovnej oblasti. Svoje voľno ale mladí ľudia chcú tráviť nespútaní diktátom dress code. A športová obuv im to dovoľuje. Je praktická, pretože si ju možno vziať na seba na pochôdzku po nákupoch v meste, na stretnutie s priateľmi a tiež na šport. Najmä beh a turistika sa bez správneho obutia nezaobídu. Pre každú príležitosť je pritom potrebné mať špeciálne športové topánky.

Príkladom tohto sú moderné Adidas NMD, ktoré v sebe spájajú estetiku, minimalizmus a prvky outdoorových modelov. S takou topánkou sa nemusíte báť vybehnúť z domu na električku. Používatelia tejto obuvi si chvália najmä jej ľahkosť, pretože na nohe je ako pierko, a tiež pevný materiál, ktorý chodidlo príjemne obopína a drží ho v správnom postavení.

Ponožky pre každú príležitosť
Neoddeliteľnou súčasťou obúvania sú ponožky. Iste, do sandálov sa nenosia, ale do športovej obuvi áno. Základom tohto produktu je kvalitný úpletový materiál, ktorý dobre odvádza pot a pohlcuje pachy. Najčastejšie sa vyrába zo zmesi bavlny, polyesteru a elastanu. Táto kombinácia ponúka vysokú pevnosť v ťahu a nevadí jej ani pranie v automatickej práčke.

Záleží však aj na estetickej stránke a farebnosti. Niekto najradšej nosí čiernu farbu, iný dáva prednosť pastelovým odtieňom alebo výraznejším farbám, ktoré môžu príjemne naladiť. Nie nadarmo sa hovorí, že farby majú aj svoje psychologické pôsobenie.

Ak ste si tiež obľúbili športové topánky, tak sa pozrite na širokú ponuku Footshop.sk, kde nájdete práve to, čo hľadáte.