Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Magazín

Pohovka pre glamour interiéry - nájdite svoj ideál

Ilustračné foto Foto: agatanabytok.sk

Glamour obývacia izba je zaujímavou alternatívou k minimalistickému a škandinávskemu zariadeniu, ktoré v posledných rokoch kraľujú.

Bratislava 25. januára (OTS) - . V priestore plnom luxusu a elegancie nemôže chýbať hlavná hviezda – pohovka. Ktorý model si vybrať? Môže ísť elegancia a pohodlie ruka v ruke? A kde kúpiť skutočnú glamour pohovku? Poďme to zistiť!

Glamour obývacia izba – charakteristika
Štýl glamour sa ako žiadny iný spája s pôvabom a bohatstvom. Je potrebné vedieť, že v posledných desaťročiach prešiel vývojom a výrazne sa vzdialil od hollywoodského prepychu charakteristického pre interiéry z 30. rokov 20. storočia. Moderná obývacia izba v štýle glamour je elegantná, sofistikovaná a luxusná, ale zároveň moderná a pohodlná. V súčasnosti sa však líši od populárneho minimalizmu.

Dizajn glamour obývačky vychádza z rôznych štýlov. Typicky moderný geometrický nábytok sa tu spája s barokovými prvkami, trblietavými doplnkami, jemnými materiálmi a luxusnými látkami. Ústrednou miestnosťou je samozrejme obývačka plná lesku a pôvabu. Dominuje v nej veľká velúrová pohovka, ktorá je hlavnou ozdobou interiéru a zároveň užitkovým kusom nábytku.

Kde kúpiť pohovku v štýle glamour a aký model si vybrať?
Sedací nábytok v štýle glamour sú predovšetkým elegantné, originálne navrhnuté prešívané pohovky, vyrobené z najkvalitnejších materiálov, ktoré sú veľmi precízne vypracované. Každý konštrukčný a dekoratívny prvok musí byť dokonalý.

Do glamour obývačky sa skvele hodia pohovky na nožičkách – najlepšie z tmavého dreva alebo lesklého zlatého či strieborného kovu. Pohovka by mala byť čalúnená mäkkým, jemne lesklým čalúnením, napríklad velúrom alebo zamatom. Je dobré rozhodnúť sa pre jednu z hlavných farieb glamour: čierna, biela, tmavomodrá, fľaškovozelená, fialová, staroružová, okrová, klasická červená alebo morská modrá.

Okrem výrazného vzhľadu je veľmi dôležitá aj funkčnosť pohovky, aby dokonale vyhovovala potrebám domácnosti. Kde kúpiť pohovku, ktorá spája eleganciu a pohodlie? Ak hľadáte dizajnový nábytok, ktorý je zároveň veľmi praktický, oplatí sa prezrieť si ponuku pohoviek v predajniach agatanabytok.sk.

Výber pohovky podľa vašich potrieb
Aby pohovka plne vyhovovala potrebám členov rodiny a ich hostí, je potrebné si dobre premyslieť niekoľko aspektov určujúcich funkčnosť nábytku. Pretože pohodlie a elegancia v glamour obývačke nielenže môžu, ale musia ísť ruka v ruke! Začnite výberom správnej veľkosti pohovky. Zohľadnite rozlohu obývacej izby a samotného priestoru na sedenie a zvážte, koľko ľudí bude nábytok používať súčasne. Ďalším kľúčovým faktorom je funkcia spánku. Väčšina pohoviek v štýle glamour sú nerozkladacie modely.

Ak chcete pohovku, na ktorej môžete z času na čas spať, hľadajte model s funkciou spania. Potom sa pozrite na mechanizmus sklápania. Na výber je množstvo moderných systémov bezpečných pre podlahy. Ak je to pre vás dôležité, opýtajte sa predajcu alebo si v popise na webovej stránke internetového obchodu prečítajte, či si rozkladanie pohovky vyžaduje odsunutie nábytku od steny. Ak zariaďujete rodinnú obývaciu izbu alebo máte doma domáce zvieratá, oplatí sa bližšie pozrieť na vlastnosti čalúnnickej látky. Niektoré čalúnenia sú z výroby vylepšené technológiami, ktoré zabraňujú nasiaknutiu tekutín a vzniku škvŕn alebo uľahčujú odstraňovanie vlasov.

Zhrnutie
Pohovky v štýle glamour spoznáte podľa dokonalého spracovania, jemných línií, velúrového čalúnenia, elegantných nožičiek a neskutočne pohodlného sedenia. Oplatí sa vybrať si model, ktorý je nielen krásny a pútavý, ale predovšetkým prispôsobený ako obývačke, tak aj individuálnym potrebám domácnosti.