Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Magazín

Pohyb je pre naše zdravie dôležitý

Ilustračné foto Foto: TASR/František Iván

Väčšina naň však veľmi rada zabúda. Nájsť si čas na pár minút pohybu denne je v dnešnej uponáhľanej dobe veľký problém.

Bratislava 23. septembra (OTS) - Ak však chcete spraviť niečo pre svoju postavu, bez pohybu to pôjde len ťažko. Šport je najzdravší spôsob chudnutia. Precvičíte tak nielen svaly, ale môžete prispieť aj k lepšej koncentrácií a získate aj viac energie. Ak začnete žiť aktívne, budete aj v práci podávať lepšie výsledky.

Ak ste sa rozhodli, že konečne začnete venovať svoj čas aj svojim svalom, zo začiatku to veľmi nepreháňajte. Všetko s mierov platí aj tu, preto začnite pozvoľne a dbajte na signály, ktoré Vám Vaše telo dáva. Tak sa vyhnete následnej bolesti kĺbov aj svalov, čo by Vás mohlo odradiť. Dôležitá je aj pevná vôla a odhodlanie. Nie vždy je počasie ideálne, avšak ak si už na pohyb zvyknete budete sami hľadať spôsob, ako športovať aj v zlom počasí. Jednoducho Vám bude šport chýbať.

Na začiatok začnite napríklad behom alebo cyklistikou. Ak však máte vyššiu hmotnosť, vhodnejší je jednoznačne bicykel. Nezaťažuje kĺby v takej miere ako beh a je teda vhodný aj pre úplných začiatočníkov. Ak nad bicyklom ešte len premýšľate, pozrite si aj ponuku značky Merida na bicykle.eu. Na začiatok nepotrebujete veľa, postačuje len pohodlné tričko a môžete vyraziť.

Berte šport nie ako trápenie, ale ako životný štýl. Potom bude ideálna postava realitou, a to aj bez väčších obmedzení. Šport sa opäť stáva záľubou viacerých z nás, ak je aj Vašim cieľom vytrénovaná postava, nemusí Vám bežná strava postačovať. Pre naberanie svalového objemu aj jeho udržanie počas diéty sú nutné proteíny. Tieto sa vyskytujú aj v strave, avšak v dostatočnom množstve ich telu dodáte v podobe výživových doplnkov.

Záľuba v športe je však skôr pasívna. Mnohí tak radšej navštevujú stávkové kancelárie ako fitnescentrá. Dôvod je najmä možnosť zarobiť na správnom tipe.