Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Magazín

Poklady Demänovskej doliny: Poznáte ich všetky

Ilustračné foto Foto: Demänová Rezort

Jednou z obľúbených destinácií Liptova je Demänovská dolina. Ponúka množstvo prírodných krás, atrakcií a výhľadov.

Bratislava 4. septembra (OTS) - Ak sa chystáte na jej návštevu, poradíme vám, ktoré by ste nemali vynechať. Pokiaľ sa chcete dobiť skvelou energiou – a vybiť pritom fyzickú energiu – Demänovská dolina sa o to hravo postará.

Demänovská ľadová jaskyňa
Jednou z najznámejších jaskýň, ktorá je zároveň aj druhou najväčšou na Slovensku, je Demänovská ľadová jaskyňa.

Demänovská jaskyňa slobody
Druhou najznámejšou a najnavštevovanejšou jaskyňou (na Slovensku) je Demänovská jaskyňa slobody. Pozostáva zo sústavy 30 jaskýň. Ide o národnú prírodnú pamiatku, ktorá sa skladá z 2 okruhov. Prvý okruh je dlhý 1,2 km, druhý okruh má o kilometer viac.

Rozhľadňa na Ostredku
Dvojposchodová rozhľadňa, ktorá má 7 metrov, ponúka veľkolepý panoramatický výhľad na Chopok, Ďumbier či Dereše a Demänovskú dolinu.

Krakova hoľa
Krakova hoľa je vápencový vrch, ktorý sa pýši priepasťami a krasovým systémom. Ide o stredne náročnú túru, ktorá ukrýva aj strmšie úseky.

Chopok
Takmer najznámejší vrch Nízkych Tatier – Chopok – je obľúbenou destináciou nielen lyžiarov, ale aj turistov. Je tretím najvyšším vrchom v Nízkych Tatrách.

Sedlo Poľany
Obľúbená turistická trasa vedie popri Vrbickom plese, na “Tri vody” a serpentínovým chodníkom do sedla Poľany. Výstup na vrch vysoký 1837 metrov trvá približne 2,5 hodiny.

Ubytovanie v Demänovej
Pokiaľ chcete preskúmať všetky poklady Demänovskej doliny, jedeň deň vám na to stačiť nebude. Vyhraďte si na to voľný predĺžený víkend alebo dlhšiu dovolenku.

Cíťte sa aj v Demänovej ako doma a ubytujte sa v prírodnom rezorte, ktorý vás uchváti množstvom vlastných aktivít. Možností ubytovaní je hneď niekoľko, máte možnosť si užiť miestne apartmány Demänová, prípadne si vyskúšať chatu s vírivkou. Ak máte záujem pokochať sa okolitou prírodou, môžete využiť aj možnosť požičovne bicyklov. Strávte deň bádaním Demänovskej doliny a večer si užite vo wellness či indickej reštaurácii.