Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 16. máj 2024Meniny má Svetozár
< sekcia Magazín

Polícia už má zlodejov mosta pri Sokolove, hrozí im päť rokov väzenia

Ilustračné foto Foto: TASR/Michal Svítok

Páchatelia odcudzili v apríli kompletný základ pôvodného mosta z roku 1901, ktorý vážil podľa Správy železničnej dopravnej cesty okolo desať ton.

Praha 16. mája (TASR) - Českým kriminalistom sa podarilo vypátrať páchateľov nedávnej krádeže železničného mosta a koľajníc na nepoužívanej trati pri Sokolove.

Päťdesiatpäťročného muža z okolia Tachova, ktorý mal dvoch komplicov, už obvinili z tohto neobvyklého činu. Trestnému stíhaniu čelí na slobode, v prípade potvrdenia viny súdom mu hrozí až päť rokov väzenia.

Páchatelia odcudzili v apríli kompletný základ pôvodného mosta z roku 1901, ktorý vážil podľa Správy železničnej dopravnej cesty okolo desať ton. Na čin sa pripravovali niekoľko dní, pričom za tento čas ich kontrolovali policajti, ktorým sa predstavili ako zamestnanci firmy pracujúcej na obnove trate.

Pri trestnej činnosti využili žeriav a na odvoz koristi mali pripravené nákladné vozidlo. Celkovú škodu spôsobenú zlodejmi vyčíslila polícia na 87.000 Kč (3417 eur).

O krádeži mosta písal aj americký server Newser, ktorý svoj článok začínal, "Ako ukradnúť 10-tonový most? Jednoducho predstierajte, že ste ho prišli rozobrať."
Ilustračné foto