Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 10. máj 2024Meniny má Viktória
< sekcia Magazín

Poslednú májovú sobotu v SĽUK-u oslavujeme sviatok všetkých detí

Poslednú májovú sobotu v SĽUK-u oslavujeme sviatok všetkých detí Foto: SĽUK

Poslednú májovú sobotu oslávime už 7. ročník podujatia Deň detí v SĽUK-u.

Bratislava 17. mája (OTS) - Program bude tak ako každý rok inšpirovaný tradičnou ľudovou kultúrou, medzi bohatými aktivitami si tak na svoje prídu nielen naši najmenší ale aj dospelí návštevníci. Začiatok podujatia je o 13:00 hod.

Deti ale i dospelí si počas sobotňajšieho poobedia v SĽUK-u budú môcť vytvoriť dekoratívne alebo úžitkové predmety v Škole remesiel UĽUV. So Školou vajnorských tradícií návštevníci budú mať možnosť vyskúšať techniky maľovania kraslíc. Kino SĽUK pripravilo filmový kútik vo foyeri, kde sa budú premietať klasické animované rozprávky.

Z celodenných aktivít už tradične nebude chýbať pikniková zóna ktorá bude slúžiť na oddych a relax, zapletanie vrkočov či maľovanie hennou. V Školičke tanca sa deti naučia ľudové tance a v speváckej súťaži zaspievajú svoje obľúbené pesničky.

Program Dňa detí v SĽUK-u spestrí vystúpenie Detského folklórneho súboru Prvosienka z Bratislavy, ktorý prezentuje hudobnú, tanečnú i krojovú pestrosť rôznych regiónov Slovenska, predstavenie komorného pouličného bábkového divadla Teatro Pimprle z Českej republiky, britské tradičné bábkové divadlo Mr. Punch, s ktorým sa predstaví Clive Chandler z Anglicka, či tanečná veselohra pre deti z dielne SĽUK-u Gašparko.

Okrem bohatého programu sa návštevníci môžu tešiť aj na ľudovú kuchyňu, v ktorej nebudú chýbať párance z Pukanca a višňové halušky z Piešťan.

Deň detí v SĽUK-u organizuje Slovenský ľudový umelecký kolektív v spolupráci s Ústredím ľudovej umeleckej výroby. Podujatie sa bude konať aj v prípade nepriaznivého počasia, v interiéri SĽUK-u.

Vstupné:
Škola remesiel ÚĽUV: 2€
Škola vajnorských tradícií: 2€
Gašparko (tanečná veselohra pre deti): 4€
Na ostatné akcie je vstup voľný.


Viac na:
www.sluk.sk
www.facebook.com/sluk.sk