Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Magazín

Poznáte aj tieto typy nabíjačiek batérií?

Ilustračné foto Foto: Yellow Cat / Shutterstock.com

Skúšali ste už nabíjacie batérie? Ak nie, mali by ste ich vyskúšať.

Bratislava 18. augusta (OTS) - Ale nebolo by nabíjacích batérií, ak by sme si k nim nedokázali zaobstarať spoľahlivé nabíjačky. Dnes už podrobne rozlišujeme aj medzi týmto sortimentom!

Prečo používame nabíjacie batérie?
Sú odporúčané najmä pre zariadenia s vyšším odberom energie. Pri nabíjacích baterkách dvíhame výstražný prst ako pri možnostiach využitia, tak aj pri konkrétnom spôsobe ich nabíjania. Predovšetkým sa vyhýbame nekontrolovateľnej dobe nabíjania, ktorá z istých príčin dokáže batérie samovybíjať, resp. znižovať ich kapacitu a podnecovať technické poškodenia.

Pozor! Nabíjacie batérie za podmienok náročnej spotreby energie využívame v moderných akusticko-vizuálnych nosičoch, ale nie pri tesnom kontakte s ľudskou pokožkou. Zdôrazňujeme tým citlivú detskú pokožku a jej reakcie na hračky na tele, v postieľkach a vo vani.

Ako napredujú nabíjacie batérie, tak aj ich nabíjačky!
Výsledkom je univerzálna, ale ešte podrobnejšie kategorizovaná nabíjačka na batérie s automatickými a inteligentnými vlastnosťami. Pri vyššej investícii vyniká zároveň kompatibilitou s rôznymi typmi dobíjacích akumulátorov. Konkrétny režim nabíjania zahajuje až po rozpoznaní presného modelu, a tak nepoužívame desiatky naraz, ale jednu inteligentnú, vďaka čomu je nabíjanie jednoduché, rýchle až okamžité.

Treba si však najskôr obľúbiť super rýchlonabíjačky, ktoré šetria ako časom, tak aj investíciami pre nové akumulátory. Zjednodušene povedané, rýchlonabíjačky už neraz zachránili mŕtvy akumulátor, resp. zabránili jeho technickým poškodeniam. Disponujú ochranou proti opačnému vkladaniu akumulátorov a taktiež rýchlou identifikáciou zlých modelov. Okamžité upozornenie dostávame obrazom alebo zvukom do niekoľkých sekúnd.