Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 1. máj 2024
< sekcia Magazín

Prejavte svoje city

Ilustračné foto Foto: TASR/Daniel Veselský

Naša spoločnosť sa pomaly obmedzuje nielen na prácu. Aj voľný čas skôr trávime doma, za počítačom, ako stretnutiami s ľuďmi.

Bratislava 8. apríla (OTS) - Naše skutočné vzťahy sa tak menia na virtuálne, čo pre našu psychiku nie je vôbec dobré.

Trpí tak najmä naša komunikácia s ostatnými. V práci zažívame najmä stres, preto sú to prevažne negatívne pocity, ktoré sme schopní prejavovať aj vo veľkej miere, povedať však niekomu, mám ťa rád, je oveľa komplikovanejšie. V provom rade nás odrádza strach zo sklamania a zneužitie našich citov. Ak však toto riziko nepodstúpite, budete zrejme žiť vo svete bez lásky a opory.

Tomuto sa určite chcete vyhnúť, no s prejavovaním citov majú väčší problém najmä muži. Dôležité je však vybudovať si dôveru. Ak niekomu dôverujete, zverte sa mu. To platí aj pre opačné pohlavie.
Najviac sa obávame vyznaní lásky. Aj ak niekoho milujeme, máme obavy z toho, ako to príjme. V dlhodobejšom vzťahu by to však mala byť samozrejmosť. No ak neviete ako vyznať lásku v čerstvom vzťahu, vymyslite niečo originálne. Tu majú muži najmä tú výhodu, že ženy svoje city prejavujú skôr a pomerne okato. Ak ste si toto všimli, odmietnutie nehrozí, chce to len správne načasovanie.

Ženy milujú romantiku, ruže, prípadne iné obľúbené kvety. Postačuje tak aj maličkosť a Vaša fantázia. Nemusíte teda kupovať drahé dary, originálnym prejavom lásky môže byť hoci aj citát na plexiskle, alebo drevené srdce.

Chce to však zvláštnu príležitosť. Využiť môžete aj spoločnú dovolenku. Ak sa k moru nechystáte, alebo nechcete tak dlho čakať, prenajmite si chatu na Slovensku v týchto dňoch. Romantiku predsa vykúzlite aj sám, stačí ak budete spolu. Nenechajte si ujsť príležitosť a možno čoskoro bude hľadať svadobné obrúčky na obrucky-svadobne.sk.

Prejavujme pozitívne pocity častejšie, s láskou a radosťou sa žije ľahšie.