Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Magazín

Pressburger Klezmer Band koncertne uvedú očakávaný album Korene/Roots

Na archívnej snímke koncert skupiny Pressburger Klezmer Band. Foto: TASR - Lukáš Grinaj

Pressburger Klezmer Band budú koncertovať na mieste s novým názvom Castle Art House.

Bratislava 22. apríla (TASR) - Skupina Pressburger Klezmer Band koncertne uvedie albumovú novinku Korene/Roots vo štvrtok 26. mája v bratislavskom Castle Art House. TASR o tom informoval Robert Pospiš z vydavateľstva Real Music House, v ktorom albumová novinka vychádza.

Stálica na scéne slovenskej world music a popredný európsky reprezentant na poli židovskej hudby slávnostne predstaví už svoj deviaty album. Na štúdiovej nahrávke sa bratislavskí Klezmeri vracajú ku koreňom klezmerovej hudby. "Skupina sa sústreďuje na hudobné spracovanie doposiaľ nenahratých alebo málo spracovaných tradičných klezmerových tancov a jidiš piesní, ako aj na spracovanie diel vydaných pred viac ako 70 rokmi na pôvodných šelachových platniach. Či už v prostredí Európy, alebo Spojených štátov amerických," vysvetľuje Pospiš.

Pressburger Klezmer Band budú koncertovať na mieste s novým názvom Castle Art House. "Ide o budovu tzv. židovskej 'kuchyne', ktorá bola dlhé roky centrom židovského života, neskôr známa židovskou reštauráciou Chez David, v ktorej Klezmeri vystupovali na rôznych kultúrnych podujatiach bratislavskej židovskej komunity," dodal Pospiš.