Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Magazín

Pressburger Klezmer Band oslávi štvrťstoročnicu špeciálnym koncertom

Na archívnej koncert skupiny Pressburger Klezmer Band v Trnave. Foto: TASR - Lukáš Grinaj

Kapela si pri príležitosti svojho špeciálneho večera pripravila nový koncertný program s názvom - #25 Korene alebo po anglicky Roots.

Bratislava 10. júna (TASR) - Skupina Pressburger Klezmer Band si pripomína 25 rokov od svojho založenia. Kapela, ktorá má na svojom konte osem CD albumov a jedno "elpéčko", ocenenie Radio_Head Award, stovky koncertov v domácom prostredí, ale aj v desiatkach európskych krajín a zámorí, oslávi štvrťstoročnicu online koncertom v piatok 12. júna od 20.30 h.

Avizujú, že nepôjde o koncert v štýle "best of". Kapela si pri príležitosti svojho špeciálneho večera pripravila nový koncertný program s názvom - #25 Korene alebo po anglicky Roots. "Predchádzal tomu dlhý a náročný výskum, zber piesní a príprava hudobných aranžmánov, na ktorých sa podieľali nielen členovia skupiny Samo Alexander a Andrej Werner, ale aj osvedčení aranžéri Dragan Mirkovic a Peter Jantoščiak," prezradili klezmeráci, ako ich fanúšikovia familiárne volajú, k programu, ku ktorému prispela aj "čerstvá krv" Gregor Regeš a Mirka Haľamová.

Vystúpenie s poradovým číslom 1000 má priniesť výnimočný večer židovskej hudby mnohých tvárí a šatu v podaní už 25-ročných bratislavských klezmerov, ktorí začali amatérskym muzicírovaním v roku 1995.