Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Magazín

Prezidentku v novom romantickom filme od Havlíka predstaví Geislerová

Snímka z filmu Prezidentka. Foto: Youtube PrtSc

Obsadenie Geislerovej do roly hlavy štátu v sukni a lodičkách bola podľa slov režiséra jasná voľba.

Bratislava 1. februára (TASR) - Prezidentka je názov novej romantickej komédie, ktorú podľa vlastného scenára dokončuje režisér Rudolf Havlík. Odohráva sa v Prahe a hlavnú postavu stvárňuje Aňa Geislerová. "Jej filmová prezidentka hľadá cestu k tomu, ako uplatniť právo na milovať a byť milovaná mužom svojich snov," TASR informovala Veronika Frantová z distribučnej spoločnosti Magic Box Slovakia, ktorá by mala uviesť film do kín začiatkom leta.

"Nápad nakrútiť film o prezidentke – žene vznikol už v roku 2016, keď som dokončil Rozprávky pre Emu. Chceli sme ponúknuť pohľad za fasádu politických funkcií a profesijných rolí. Snažili sme sa vytvoriť postavu, ktorá by mohla ľudí inšpirovať a pripomenúť nám, že milovať a byť milovaný je niečo, čo naozaj potrebuje každý z nás," vysvetľuje scenárista a režisér Rudolf Havlík, ktorý má za sebou filmy Rozprávky pre Emu, Po čom muži túžia, Bábovky či Minúta večnosti.

Obsadenie Geislerovej do roly hlavy štátu v sukni a lodičkách bola podľa slov režiséra jasná voľba. "Nikdy som nepremýšľal o nikom inom. Chceli sme spolu zase pracovať a Anin talent, esprit a šarm sú pre túto rolu ako stvorené," vyhlásil Havlík s tým, že tak nadviazali na spoluprácu v Rozprávkach pre Emu. Rovnako ako v tomto filme, aj v Prezidentke šarmantná červenovláska stretne muža svojho života, ktorého stvárnil Ondřej Vetchý.

Postavu prvej českej prezidentky definuje nielen jej práca a poslanie, ale aj vzťah s už dospelou dcérou a náhodné stretnutie, ktoré zmení jej život. "Pre mňa bolo veľmi dôležité vedieť, že Kateřina, moja postava, bytostne cíti potrebu niečo meniť a pomáhať," komentovala Geislerová natáčanie v centre Prahy. Po letnom nakrúcaní sa dokončujú scény na Kampe, na Streleckom ostrove, na Karlovom moste alebo pri Pražskom hrade.

Vedľa hlavnej partnerskej dvojice sa vo filme objavia Veronika Khek Kubařová, Oskar Hes, Juraj Loj, Jiří Langmajer alebo Vanda Chaloupková. Prezidentka príde do kín na začiatku leta. "Ak sa zrealizujú produkčné plány vzhľadom na vývoj pandémie," dodáva distribučná spoločnosť.