Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Magazín

Pri nákupoch cez internet dodržiavajte pravidlá bezpečnosti

Ilustračné foto Foto: TASR

Najbezpečnejšie e-shopy majú certifikát. Zákazník by si mal pozrieť kontakty, a síce, či je uvedený názov spoločnosti, kontaktná adresa i fakturačné údaje a ďalšie informácie o prevádzkovateľovi.

Bratislava 12. júna (TASR) - Rastúce objemy obchodov cez e-shopy prostredníctvom internetu svedčia o čoraz väčšom záujme ľudí využívať tento moderný spôsob obstarávania si rôznych vecí.

Okrem pohodlia nákupu z domu od počítača obvykle tovar kupovaný takýmto spôsobom je aj v porovnaní s kamennými obchodmi lacnejší. Aby bol však zákazník spokojný, musí dodržiavať určité pravidlá bezpečnosti.

Platí zásada, že čím väčší obchod, tým väčšia istota. Najbezpečnejšie e-shopy majú certifikát. Zákazník by si mal pozrieť kontakty, a síce, či je uvedený názov spoločnosti, kontaktná adresa i fakturačné údaje a ďalšie informácie o prevádzkovateľovi. Skutočne veľký e-shop ihneď po objednávke pošle do zadanej emailovej schránky faktúru a komplet údaje o objednávke.

Tomáš Prutzer z InterStore.sk radí: "Čo sa týka bezpečnosti nakupovania na internete, určite by som odporučil zákazníkom, aby si pred prvým nákupom pozreli a zistili čo najviac informácií o danom internetovom obchode. Spravidla platí, že najbezpečnejšie internetové obchody majú certifikát bezpečnostného nákupu SAEC. Je dobré pozrieť si všetky kontakty o e-shope, či uvádza názov spoločnosti kontaktnú alebo fakturačnú adresu. Veľmi dobrou radou pred prvým nákupom je zistiť si čo najviac informácií, čo najviac recenzií a odporučil by som aj od svojich známych zistiť si skúsenosť s daným internetovým obchodom, či svoje zákazky alebo objednávky vybavuje kvalitne a rýchlo."