Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Magazín

Pri výbere zájazdu treba porovnať ponuky viacerých cestoviek

Ilustračná snímka Foto: TASR/AP

V prípade, že informácie, ktoré nás zaujímajú, nenájdeme, je potrebné zájsť najlepšie osobne do pobočky cestovnej kancelárie alebo k jej predajcovi. Až potom sa odporúča vybrať a kúpiť si zájazd.

Bratislava 10. júna (TASR) – Pri výbere letnej dovolenky by podľa Slovenskej asociácie cestovných kancelárií a cestovných agentúr (SACKA) turisti mali najprv porovnať rovnaké alebo podobné ponuky zájazdov viacerých cestovných kancelárií. Zároveň sa treba podrobne oboznámiť so všetkými informáciami, ktoré sú k dispozícii v katalógu a tiež so všeobecnými zmluvnými podmienkami.

"V prípade, že informácie, ktoré ľudí zaujímajú, nenájdu, je potrebné sa na ne spýtať, najlepšie pri osobnej návšteve pobočky cestovnej kancelárie alebo u jej predajcu, v cestovnej agentúre," uviedol pre TASR generálny sekretár SACKA Ivan Schwarz.

Až potom odporúča vybrať a kúpiť si zájazd. "Predíde sa tak zbytočným nedorozumeniam a minimalizuje sa rozpor medzi predstavami a realitou rozsahu a kvality služieb, ktoré konkrétna ponuka zájazdu obsahuje," doplnil Schwarz. Okrem toho turista má podľa jeho slov presnejšiu informáciu o tom, za čo cestovná kancelária zodpovedá a za čo nie.

Aj pri výbere samotnej cestovnej kancelárie je podľa neho potrebné porovnávať. Mnohé produkty kancelárií sú totiž veľmi podobné. Faktorov, na ktoré treba upriamiť pozornosť pri cestovných kanceláriách, je viacero. "Určitou pomôckou však pre cestovateľov a dovolenkárov môže byť napríklad zoznam členov SACKA. Našimi členmi sú osvedčené a dlhodobo pôsobiace cestovné kancelárie a cestovné agentúry," uistil Schwarz.