Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Magazín

Pri paradajkovej bitke v Buňole tvorilo muníciu 120 ton paradajok

Na 67.ročníku paradajkovej "bitky"s približne 100 tonami rajčín sa zúčastnilo viac ako 40.000 ľudí, niektorí prišli až z Japonska či Austrálie.Začiatky miestnej tradície Tomatiny siahajú do 40. rokov 19. storočia, kedy vypukla takáto bitka v Buňole medzi mladíkmi. Foto: TASR/AP

Paradajkami poznačené ulice Buňolu a múry domov po skončení bitky umývali prúdmi vody z hadíc.

Buňol 29. augusta (TASR) - Desiatky tisíc ľudí sa dnes zúčastnili na výročnej paradajkovej bitke vo východošpanielskom meste Buňol, pri ktorej využili ako "muníciu" 120 ton paradajok. Ulice mestečka po nej plávali v paradajkovej šťave.

Na hodinovej pouličnej bitke, ktorá vznikla v roku 1946 ako boj o jedlo medzi deťmi, sa podľa odhadu mestskej radnice zúčastnilo dnes asi 40.000 ľudí, domácich aj turistov.

Mesto prispelo k tradičnému festivalu piatimi valníkmi plne naloženými paradajkami, ktoré skončili na tričkách, šortkách a v mnohých prípadoch aj tvárach a okuliaroch bojujúcich.



Tým poslúžili po skončení akcie prenosné sprchy. Paradajkami poznačené ulice Buňolu a múry domov po skončení bitky umývali prúdmi vody z hadíc.