Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Magazín

Pripravte si bicykel a hurá na cesty

Foto: Daxiao Productions / Shutterstock.com

Počasie je čoraz krajšie a čoraz viac sa blížime k vysnívanému teplému letu. Viac slnečných lúčov prirodzene láka užiť si krásy prírody.

Bratislava 30. mája (OTS) - Výhodou Slovenska je, že nech žijete prakticky v akomkoľvek meste alebo obci, vždy máte v blízkosti náruč krásnej prírody. A je priam ideálne spoznávať tieto miesta na bicykli, pretože dokážete prejsť oveľa viac než v prípade, ak by ste išli pešo. Na začiatku cyklistickej sezóny však musíte pripraviť nielen seba, ale aj váš bicykel.

Dbajte na dôkladný servis
O bicykel sa treba starať. Nemôže to fungovať tak, že po zime vytiahnete bicykel z garáže a zrazu idete jazdiť. Bolo by to jednak nezodpovedné voči sebe i ostatným, a taktiež nesprávne z pohľadu životnosti bicykla. Pripravte svojho dvojkolesového tátoša na cesty a ešte na začiatku sezóny si zabezpečte spoľahlivý servis bicyklov, pri ktorom vám skúsení odborníci skontrolujú bicykel a odstránia prípadné nedostatky. Verte, že to naozaj stojí za to, servisom sa vyhnete potenciálnym problémom, ktoré by potom boli aj finančne náročnejšie než zaplatiť si raz za čas za servis.

Spoznajte aj nové miesta
Slovenská príroda je krásna a aj v okolí menších miest sú desiatky miest, ktoré sa oplatí spoznať. Odporúčame si pozrieť turistické trasy a spoznať aj také miesta, kde ste doteraz neboli. Samozrejme, je nevyhnutné, aby boli bicykle na takéto náročnejšie trasy pripravené, ideálne je, ak na horské trasy máte aj horský bicykel. Na klasické trasy po rovine zase postačí cestný či trekingový bicykel.

A čo pre začiatočníkov?
Ak ste si cyklistku vyskúšali ešte v detstve a teraz vás opäť zlákala, tak nikdy nie je neskoro začať. Môžete si kúpiť nový bicykel, alebo navštívte bazár bicyklov a vyberte si jeden z už používaných bicyklov, ktoré však pred zaradením do predaja musia prejsť dôkladnou prehliadkou. Máte tak záruku, že kupujete kvalitu, avšak keďže je to už používaný bicykel, získate ho za nižšiu cenu.