Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 8. máj 2024Meniny má Ingrida
< sekcia Magazín

Projekt Pobočka pomáha obnovil na jeseň školské záhrady

Projekt Pobočka pomáha obnovil na jeseň školské záhrady Foto: Provident

Do programu sa od roku 2012 zapojilo 377 dobrovoľníkov, pričom odpracovali 2122 hodín.

Bratislava 29. októbra (OTS) - Dobrovoľníci sa v rámci projektu Pobočka pomáha vrátili na jeseň do školy. V jednej z ružomberských základných škôl sa spolu s pedagógmi i rodičmi pustili do revitalizácie školskej záhrady a pri
Projekt Pobočka pomáha obnovil na jeseň školské záhrady
Foto: Provident
Košiciach pomohli škôlke s výsadbou stromov či úpravou telocvične pre najmenších. Takmer dvadsiatka zamestnancov Providentu tak opäť prispela ako k rozvoju programu dobrovoľníctva v tomto roku, tak i k vytváraniu vzájomných vzťahov v komunite a mieste, kde profesijne pôsobia a žijú.

Dlhodobá príprava, niekoľko stretnutí ochotných a obetavých ľudí, na ktorých sa tvorili nápady prenesené do nákresov, plánov a samozrejme aj získavanie prostriedkov na ich uskutočnenie – to bol iba začiatok veľkého predsavzatia dobrovoľníkov - revitalizovať záhradu Základnej školy Sv. Vincenta v Ružomberku. „Výsledkom prvej brigády, do ktorej sa zapojili zamestnanci Providentu je natretý plot, čo oddeľuje školský dvor od záhrady. Pokračovalo sa výrubom starých stromov, pričom pomáhali niektorí žiaci a ich príbuzní, takisto aj zamestnanci školy. Namiesto nich sa vysadili nové dreviny a tento priestor bude slúžiť ako arborétum. Veľká vďaka patrí všetkým, ktorí priložili ruku k dobrej veci. Robili to na úkor svojho voľného času, s chuťou a pozitívnou náladou,“ dodala Diana Priechodská Brodnianska, koordinátorka dobrovoľníckeho programu.

Projekt Pobočka pomáha obnovil na jeseň školské záhrady
Foto: Provident
Škôlkari v Košickej Novej Vsi na Poľnej ulici sa po akcii dobrovoľníkov môžu tešiť nielen z tucta vysadených tují, z ktorých časom vyrastie krásny zelený plot okolo dvora, ale aj z vynovenej telocvične. Tu pribudli na mieru vyrobené ochranné siete, aby pri hre loptičky nelietali von oknom. V kuchyni pribudli pekné zelené hrnčeky z melamínu, materiálu vhodného do mikrovlky či umývačky riadu. „Nepriaznivé počasie nám prekazilo natieranie preliezačiek, táto úloha však na nás počká na jar,“ dodal regionálny obchodný manažér Martin Želinský.

Do projektu Pobočka pomáha sa každý rok zapájajú desiatky dobrovoľníkov z jednotlivých pobočiek Providentu na celom Slovensku. Ich počet za obdobie trvania programu od roku 2012 je zatiaľ 377 a spolu odpracovali 2122 hodín.