Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Magazín

Fotograf prenasledoval J. Biebera počas naháňačky autom, čelí obžalobe

Justin Bieber Foto: TASR/AP Photo

Obžaloba proti Paulovi Raefovi zahŕňa bezohľadnú jazdu - aj s úmyslom získať fotografie na komerčné účely, neuposlúchnutie výzvy policajta a jazdu v príliš tesnej blízkosti za iným vozidlom.

Los Angeles 26. júla (TASR) - Prokuratúra v Los Angeles vzniesla obžalobu zo štyroch trestných činov proti paparazzovi, ktorý sa zúčastnil na naháňačke auta speváka Justina Biebera, informovala v noci nadnes tlačová agentúra AP.

Prvý raz sa tak uplatnil zákon amerického štátu Kalifornia, prijatý kvôli bezohľadnému prenasledovaniu celebrít fotografmi, čo je v Los Angeles už dlho problémom.

Obžaloba proti 30-ročnému Paulovi Raefovi zahŕňa bezohľadnú jazdu - aj s úmyslom získať fotografie na komerčné účely, neuposlúchnutie výzvy policajta a jazdu v príliš tesnej blízkosti za iným vozidlom.

Prípad súvisí s incidentom zo 6. júla, keď polícia dostala oznámenie o naháňačke v San Fernando Valley. Policajti videli šesť vozidiel, ženúcich sa za strieborným Fiskerom. Vysvitlo, že ho šoféroval Bieber.

Raefova terénna Toyota išla rýchlosťou 129 kilometrov za hodinu, bez ohľadu na čiarové značenie na ceste. Motoristi museli brzdiť a meniť smer, aby sa vyhli kolízii s jeho autom.

Bieber rešpektoval policajtov a zastal na krajnici, ale Raef nezastavil. O polhodinu spevák volal políciu s tým, že ho znovu prenasleduje tá istá Toyota. Policajti auto našli v garáži a identifikovali šoféra. Ak Raefa uznajú vinným, hrozí mu až rok väzenia a pokuta 3500 dolárov (zhruba 2900 eur).