Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Magazín

Robo Opatovský zverejnil videoklip k novinke Láska

Na archívnej snímke spevák Robo Opatovský. Foto: TASR - Michal Svítok

Lásku nahrával Opatovský opäť v tandeme s gitaristom Romanom Mečiarom.

Bratislava 13. marca (TASR) – Spevák a skladateľ Robo Opatovský zverejnil videoklip ku svojej novej skladbe Láska. "Už aj ja mám svoju Lásku. Tak ako ju má aj Marcel Palonder, Elán a ďalší poprední slovenskí umelci," komentoval Opatovský skladbu, ktorú odpremiéroval symbolicky na Deň žien počas koncertu v Trnave. Novinku nahral spolu s Romanom Mečiarom, text napísal Michal Mifkovič, hudobnú produkciu zabezpečil Randy Gnepa a videoklip nakrútil Jakub "Točič" Chochula.

"Pesnička má už niekoľko rokov. Čakal som na ten správny text. Nechcel som, aby to bola presladená balada," prezradil spevák. Slová vyšli z pera textára Michala Mifkoviča, ktorému novinka už pri svojom vzniku zachránila tichú domácnosť. "Robo mi poslal demo v čase, kedy som mal takpovediac tichú domácnosť. Text zo mňa vyšiel veľmi rýchlo a akonáhle som ju zahral mojej žene, tak sa rozcítila a tichá domácnosť bola zažehnaná," dodal autor textu.

Lásku nahrával Opatovský opäť v tandeme s gitaristom Romanom Mečiarom. "Aj tentokrát som si dal záležať na tom, aby znela nadčasovo a bola kvalitne hudobne zaranžovaná. Aj preto som oslovil na produkciu Randyho Gnepu," povedal spevák. Verí, že sa mu podarilo napísať pesničku, ktorá rozžiari ľudí, prinesie svetlo a lásku. V tomto duchu pripravil aj videoklip, v ktorom však neúčinkuje žiaden zamilovaný pár.

"S režisérom Kubom Točičom sme sa rozprávali o tom, že by sme chceli trochu abstraktnejší videoklip. Obaja sme to cítili tak, že by tam malo byť niečo alebo niekto, kto bude symbolizovať najkrajšiu emóciu - lásku a zhodli sme sa, že najlepšie je, keď ju prezentuje žena krásnym tancom,"
vysvetľuje Opatovský. Lásku tak v klipe stvárňuje talentovaná tanečníčka z Nitry Marianna Navarová. "Jej tanec sme ešte spomalili, čím sme zvýraznili jej ladnosť," dodal spevák k videoklipu, ktorý nakrúcali v štúdiu a v priestoroch pezinského zámku.