Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Magazín

Ravensburger predstavuje prvú Disneyho zberateľskú kartovú hru

Ilustračné foto Foto: Ravensburger

Hra Disney Lorcana je unikátne navrhnutá tak, aby si ju mohli užiť všetci Disneyho fanúšikovia: ako nováčikovia, tak aj skúsení hráči zberateľských kartových hier – obsahuje svojrázne a doposiaľ nikde nevidené verzie Disneyho postáv.

Bratislava/SEATTLE 31. augusta (OTS) - Spoločnosť Ravensburger, uznávaný vydavateľ oceňovaných stolových hier a vysoko kvalitných hračiek a hlavolamov, oznámila vzrušujúcu spoluprácu so spoločnosťou Disney, v rámci ktorej uvedie na trh prvú zberateľskú kartovú hru Disney Lorcana. V tejto úplne novej zberateľskej kartovej hre sa objavia obľúbené Disneyho postavy v pôvodných, aj prepracovaných umeleckých štýloch. Postavy ožijú v úplne novom svete jedinečných a kúzelných hier. Celosvetové vydanie hry je naplánované na jeseň 2023.

Hra Disney Lorcana je výsledkom mocnej alchýmie kúziel spoločnosti Disney, dokonalosti hier Ravensburger a niekoľkých rokov obetavej práce a investícií,“ uviedol generálny riaditeľ spoločnosti Ravensburger pre Severnú Ameriku a globálny riaditeľ pre hry, Filip Francke. „Táto silná kombinácia predurčuje hru Disney Lorcana na to, aby úplne zmenila pravidlá na trhu so zberateľskými kartovými hrami, ktorého hodnota presahuje miliardu dolárov.“

„Šírka a rozsah Disneyho postáv predstavených v tejto hre bude bezprecedentný a zahrnie viac originálnych Disneyho kresieb než akýkoľvek iný produkt, ktorý bol kedy vytvorený,“ uviedol viceprezident pre produktový dizajn spoločnosti Disney, John Balen. „Naši produktoví dizajnéri Disney s potešením spolupracovali s partnermi zo spoločnosti Ravensburger a štúdia Walt Disney Animation Studios a spoločne vytvorili jedinečný zážitok, ktorý si môžu domov odniesť Disneyho fanúšikovia všetkých vekových kategórií.“

Hru Disney Lorcana, ktorá vychádza z kúzla Disneyho postáv a príbehov, ľahko zvládnu aj nováčikovia, zároveň však táto zberateľská kartová hra ponúka skúseným hráčom strategickú hĺbku. Vďaka tomu si môže vzrušenie a zábavu pri hraní zberateľskej kartovej hry užívať viac ľudí. Disneyho fanúšikov potešia krásne ilustrácie, zastrešujúce príbeh a hranie s obľúbenými postavami novými a nevšednými spôsobmi, zatiaľ čo veteráni zberateľských kartových hier ocenia premyslené a jedinečné herné mechanizmy, ktorými je spoločnosť Ravensburger preslávená.

Hra sa odohráva v bohatom a fantastickom svete Lorcana, ktorý vznikol spojením slov Lore a Arcana. Hráči sa chopia plášťa mocného čarodejníka Illumineera a spoja sa s Disneyho postavami z „The Great Illuminary“, vo svete Lorcana, ktorý je studnicou všetkých Disneyho piesní a príbehov, ktoré kedy uzreli svetlo sveta.

„Tím Disney Lorcana je neuveriteľne nadšenou skupinou, dokopy s viac ako storočnými skúsenosťami s tvorbou zberateľských kartových hier,“ uviedol spoludizajnér a manažér značky Disney Lorcana spoločnosti Ravensburger, Ryan Miller. „Veľkú pozornosť sme venovali vytvoreniu nezabudnuteľného sveta a herného zážitku, ktorý bude rovnako zábavný pre Disneyho skalných fanúšikov, začiatočníkov aj pre tých najnadšenejších a najpokročilejších hráčov zberateľských kartových hier.

Na veľtrhu D23 bude z hry Disney Lorcana odhalených sedem postáv. Hra Disney Lorcana bude celosvetovo uvedená na trh na jeseň roku 2023 a každý rok ju podporia štyri nové kartové sady a robustný organizovaný herný program.