Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Magazín

Rekonštruovať netreba len samotnú domácnosť

Foto: TASR/Jana Vodnáková

Ak ste sa rozhodli rekonštruovať, nie je vždy dobré zameriavať sa len na to, čo je vidieť. Naše domovy majú často čo to za sebou a potrebujú viac, ako len vymaľovať, či vymeniť nábytok.

Bratislava 16. mája (OTS) - Práve to je však našou prioritou, keďže skryté nástrahy starších domov nevidieť. Preto je dobré, najmä ak sa sťahujete do nového, avšak staršieho bytu, zamyslieť sa aj nad rozvodmi. Ľahko sa totiž môže stať, že aj po rekonštrukcií jednotlivých izieb dôjde k nešťastiu, ktoré Vás môže stáť viac, ako len peniaze.

Najmä elektrina je v našich domovoch nevyhnutná, no než sa pustíte do omietky a maľby stien, overte si ako sú na tom elektrické káble v stenách. Veľmi často je nutné ich vymeniť za nové. Je to síce časovo aj finančne náročnejšie, no za bezpečnosť Vašej rodiny to predsa stojí.

Zabúdať by sme nemali ani na vodu, plyn a odpad. Ak sa už teda chystáte pustiť do veľkej rekonštrukcie jadra, informujte sa aj o prípadnej výmene rozvodov. V niektorých panelákoch sa už aj táto postupne uskutočňuje, no oveľa jednoduchšie aj rýchlejšie to je, ak je kúpeľňa rozostavaná. Ak na to pozabudnete, zrejme Vám robotníci následne budú musieť Vašu krásnu novú kúpeľňu opäť rozobrať.
Ani na byte sa tak nezaobídete bez šikovného manžela, ktorý väčšinu nutných opráv zvláda aj sám. Môžete tak výrazne ušetriť, preto mu doprajte aj potrebné elektronáradie. Aj samotná rekonštrukcia domácnosti pôjde oveľa jednoduchšie, ak si na všetko nebudete musieť volať odbornú firmu. Takáto úspore predsa poteší každý rodinný rozpočet.

Výhodou paneláku je najmä blízkosť centra a občianska vybavenosť. Daňou za to však je aj blízkosť susedov, a to nielen tých vo Vašom paneláku. Zabrániť tak ostatným, aby Vám pozerali do súkromia môžu rolety. Aj tie sa opäť dostávajú do módy.

Skrášliť svoj domov môžete aj obrazmi na mieru, viac na umeniesveta.sk.