Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Magazín

Richard Müller vydáva nový singel Anomália, avizuje ním aj nový album

Richard Müller Foto: Česko-Slovenský ples 2020

V poslednej dekáde si Richard pripísal na konto viacero úspešných počinov.

Bratislava 25. mája (TASR) – Nový singel s názvom Anomália uviedol v pondelok do slovenského éteru spevák Richard Müller. Autorom hudby aj textu je Laco Rychtárik. Sám autor o nej hovorí, že si nevedel predstaviť iného interpreta pre túto skladbu ako Richarda. Novinka je úprimnou osobnou spoveďou, ku ktorej vznikol aj videoklip pod režijnou taktovkou Richarda Raimana. Celý klip je vlastne detailný záber Richardovej tváre.

Prvýkrát som ju počul v kancelárii šéfa vydavateľstva Petra Riavu, ktorý ma upozornil nato, že jeden mladý muž napísal pre mňa pesničku. Vypočul som si ju a nebol som nijak zvlášť nadšený. Potom sa ma ešte Adnan Hamzič párkrát opýtal, či som si to nerozmyslel. Potom prišiel zvláštny impulz, ktorý neviem celkom dobre definovať, keď som si povedal, že ja naspievam túto pesničku a uvidíme, akým spôsobom sa to pohne alebo nepohne. Vtedy som sa dozvedel, že autorom je Laco Rychtárik, ktorý je, musím sa priznať, pre mňa v podstate neznámy človek. Mimochodom, do dnešného dňa sme sa nevideli. Jediné spojenie bolo, keď sme si raz telefonovali. Je pravdepodobné, že napíše ešte niečo ďalšie,“ povedal spevák pre TASR a dodal: „Táto pesnička by mala vyjsť na albume, ktorý by som chcel na jeseň vydať, volá sa Hodina medzi psom a vlkom, kde budú aj moje pesničky, Laca Rychtárika a možno ešte niekoho ďalšieho. Po mnohých rokoch som začal skladať. Teraz sme v takom štádiu, že nie som disponovaný definovať tento album, lebo je zatiaľ príliš v počiatočnom stave.“



V poslednej dekáde si Richard pripísal na konto viacero úspešných počinov, v deň 50. narodenín 6. septembra 2011 vyšiel 25 CD Box s názvom Všetko, v novembri 2011 vydal štúdiový album Ešte. Richard je zlatým slávikom za roky 2010 a 2011. V septembri 2013 vyšiel album Richard Müller & Fragile Hlasy a v septembri 2014 trojalbum Hlasy 2. V októbri 2015 pridal album Sociální síť trojice Michal Horáček, Michal Pavlíček a Richard Müller. V septembri 2016 vydal album 55, v apríli 2018 živý album s názvom Koncert. V októbri 2019 vyšla jeho knižka Texty, vo februári 2020 nahral pieseň Chladnej den k filmu Štěstí je krásná věc.