Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Magazín

Robo Opatovský predstavil na koncerte vianočný album Šťastné a veselé

Na archívnej snímke z 20. mája 2013 spevák Robo Opatovský. Foto: TASR - Michal Svítok

Album ponúka 12 nových piesní, medzi nimi duet Poďme si priať s Ondřejom Gregorom Brzobohatým.

Bratislava 2. decembra (TASR) – Vianočná nálada kraľovala vo štvrtok (1. 12.) večer v koncertnom štúdiu Slovenského rozhlasu. V rámci Šťastné a veselé Tour 2022 sa Bratislavčanom predstavil spevák a skladateľ Robo Opatovský. Počas koncertu oficiálne predstavil už svoj štvrtý vianočný album Šťastné a veselé, ktorému život vdýchli hostia koncertu Bystrík a Roman Bomboš. Album vyšiel už v novembri minulého roka, na uvedenie do života si pre pandémiu musel rok počkať.

Album ponúka 12 nových piesní, medzi nimi duet Poďme si priať s Ondřejom Gregorom Brzobohatým, Na Vianoce chcem byť doma, duet s Bystríkom Na kopce!, Vianočný kráľ, duet Vysnívané s Mirkou Partlovou, Šťastné a veselé, Sneží v nás, Zamrznutá láska, Pokoj vianočný, V bájnom Betleheme, aj duetá so spevákovou dcérou a otcom Snehuliak a Vianoce s otcom.

Do playlistu koncertu vybral viaceré známe piesne, medzi nimi Vianočná pošta, Čas sviečok, Keď muž miluje ženu, Modlím sa hudbou, Tichá noc, ale aj piesne z nového albumu Vianočný kráľ, Na Vianoce chcem byť doma či Šťastné a veselé. Poctou spevákom Mirovi Žbirkovi a Marianovi Kochanskému bola známa pieseň Každý deň budú vraj Vianoce.

"Je to úžasný pocit, že konečne po tom dlhom čase vidím ľudí, aj ich počujem a cítim. Pre mňa úžasný zážitok, vypredané koncerty, čo viac si môžem priať. Album vznikol ešte minulý rok, počas dvojročného obdobia som mal možnosť tvoriť, keďže som nemohol koncertovať. Napísal som 12 vianočných pesničiek a oslovil som textárov, ktorí mi napísali krásne texty. Úžasní ľudia, ktorí mojim pesničkám dodali hĺbku a krásne slová," povedal pre TASR spevák.