Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Magazín

Robo Opatovský vydal vianočné dueto s O. Gregorom Brzobohatým

Na snímke spevák Robo Opatovský. Foto: TASR - Michal Svítok

Opatovský na skladbe spolupracoval aj so Symfonickým orchestrom Slovenského rozhlasu.

Bratislava 18. novembra (TASR) - Spevák a gitarista Robo Opatovský vydal dueto s Ondřejom Gregorom Brzobohatým. Vianočnú skladbu s názvom Poďme si priať nahrali spoločne so Symfonickým orchestrom Slovenského rozhlasu. Novinka pochádza z nového albumu Šťastné a veselé.

V poradí štvrtý vianočný album si Opatovský doprial pri príležitosti 50. narodenín, ktoré oslávi 25. decembra. Po duete Snehuliak, ktorý nahral s dcérou Hankou a zverejnil minulý rok, avizuje vianočný opus s ďalším duetom Poďme si priať. Spoluprácu s Brzobohatým pripravovali takmer dva roky. "Keď Oľga Šifrová poslala text skladby, mal som pocit, že toto je presne ono. Toto budú dvaja speváci, ktorí si navzájom prajú, prajú si, aby mohli pokračovať v tom čo, milujú, mohli spievať a tvoriť," priblížil Opatovský.

"Robo naspieval svoju časť na Slovensku a ja svoju časť v Prahe, pretože sme sa pre veľké pracovné vyťaženie nevedeli stretnúť v štúdiu a inak by sa to nedalo zvládnuť," prezradil Brzobohatý, podľa ktorého je i napriek tomu zo skladby cítiť energia oboch spevákov. "Stretli sme sa až v priestoroch kaštieľa, kde sme nakrúcali videoklip, a zafungovalo to medzi nami veľmi pekne, je tam nejaká vzácna symbióza."

Opatovský na skladbe spolupracoval aj so Symfonickým orchestrom Slovenského rozhlasu. "Poďme si priať bola jedna z troch skladieb, ktoré si Tono Popovič z albumu vybral, aby ich spracoval pre symfonický orchester."

Na albume Šťastné a veselé sa nachádza dvanásť skladieb. Medzi hosťami sa objavujú aj Mirka Partlová a Bystrík, rovnako tak Opatovského dcéra Hanka a otec Pavol. Texty skladieb napísali Oľga Šifrová, Vlado Krausz, Michal Mifkovič a Martin Chudík. Album vychádza v piatok 19. novembra. Opatovský k nemu pripravil aj tradičné vianočné turné, vystúpi v Trenčíne, Trnave a v Bratislave.


Videoklip Poďme si priať: